1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İdomeni Kampı Büyük Oranda Boşaltıldı
İdomeni Kampı Büyük Oranda Boşaltıldı

İdomeni Kampı Büyük Oranda Boşaltıldı

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni'deki kampı, önceki gün başlatılan tahliye işlemi sonucu büyük oranda boşaltıldı.

26 Mayıs 2016 Perşembe 14:39A+A-

Yunan emniyet yetkililerince salı günü erken saatlerde başlatılan helikopter destekli operasyon kapsamında bugüne kadar 8 binden fazla sığınmacı tahliye edilirken, kampta kalan az sayıda sığınmacı da diğer kamplara götürülmek için bekliyor.

Operasyona 10 farklı birimden binin üzerinde emniyet görevlisinin yanı sıra az sayıda uluslararası kurumların ve kamptaki insani yardım kuruluşlarının yetkilileri de katıldı.

Tahliyelerin başladığı günden itibaren basın mensuplarının kampa girmesine izin verilmezken, bugün ise basın mensuplarının gruplar halinde ve polis gözetiminde kampa girmesine müsaade edildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden alınan bilgiye göre, Yunanistan genelinde 50 binin üzerinde sığınmacı bulunuyor.

İdomeni'den tahliyesiyle sığınmacıların kayıt altına alınması ve ardından Yunanistan'a ya da diğer AB ülkelerine sığınma talebinde bulunma işlemlerinin başlatılması hedefleniyor.

AA

HABERE YORUM KAT