1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlibliler Rusya’nın Yardımları Engellemesini Protesto Etti
İdlibliler Rusya’nın Yardımları Engellemesini Protesto Etti

İdlibliler Rusya’nın Yardımları Engellemesini Protesto Etti

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde toplanan halk, ülkeye Birleşmiş Milletler’in (BM) yaptığı sınır ötesi yardımların girişinin Rusya tarafından engellemesini protesto etti.

10 Temmuz 2020 Cuma 18:14A+A-

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde toplanan halk, ülkeye Birleşmiş Milletler’in (BM) yaptığı sınır ötesi yardımların girişinin Rusya tarafından engellemesini protesto etti.

İdlib’de siviller, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uyarak Rusya’nın BM yardımlarını engellemesine karşı çıkmak amacıyla bir araya geldi.

Toplanan göstericiler, “Rusya’dan insanlığa karşı veto”, “Rejim okullara saldırırken Çin’in vetosu nerdeydi?, “Sivilleri Rusya ve İran zulmünden korumak ülkelerin görevidir”, “İşgalci Rusya, İran ve onlara bağlı gruplar Suriye halkının güvenliğini tehdit ediyor.” yazan İngilizce ve Arapça dövizler taşıdı.

Göstericilerden İdlibli İbrahim Elzir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ve Çin’in yardımların engellenmesinin insani bir davranış olmadığını söyledi.

Elzir, "Rusya'nın insanlıkla alakalı bir şey söylemeye hakkı yoktur. Biz Suriye halkı olarak 2011 yılında göstericilere mermi sıkan Esed rejimine karşı çıktık. Çin’i neden okullarımıza saldırı yapılırken, Doğu Guta'ya kimyasal silah saldırısı yapılırken, 4 milyon sivil yerinden edilirken engellemeye çalışırken görmedik?” dedi.

Bir diğer gösterici Rıdvan Atraş da “Veto, insanlığa ve Suriye halkına karşıdır. Doğrusunu söylemek gerekirse BM görüşlerini ve hedeflerini gözden geçirmelidir. BM‘ye üye olan bir ülke, nasıl insanlığa karşı olabilir?" ifadeleri kullandı.

 

HABERE YORUM KAT