1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. İçişleri Bakanlığı'ndan "yalan makinesi" hakkında suç duyurusu
İçişleri Bakanlığı'ndan "yalan makinesi" hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı'ndan "yalan makinesi" hakkında suç duyurusu

Özdağ hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, nefret ve ayrımcılık, iftira, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak" suçlarından soruşturma açıldı.

07 Temmuz 2022 Perşembe 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Düzenli olarak dezenformasyon oluşturan Ümit Özdağ son olarak mültecilerle alakalı yeni iddialar dile getirmiş ve "iç savaş" çıkacağını öne sürmüştü. İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün suç duyurusu dilekçesinde, Özdağ'ın 4 Temmuz'daki basın açıklamasında "iç savaş çıkacağı" yönünde iddialarda bulunduğu belirtildi.

"Her türlü gerçeklikten uzak, gerçek dışı ve hayal ürünü iddia ve ithamlarla Bakanlığımızca hukuk çerçevesinde son derece büyük bir gayret, özveri ve başarıyla yürütülen çalışmalara sekte vurmak ve sanki bir keyfiyet varmış algısı oluşturulmak istenmişse de Bakanlığımızın tüm çalışmalarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuksal çerçeve içerisinde kararlılıkla sürdürüleceğinin herkes tarafından bilinmesi gerekir. Hayal ürünü iddialarla sırf siyasi bir algı oluşturmak kastı ile hareket edildiği açıkça ortada olan gerçek dışı ve mesnetsiz isnat ve ithamlar, şüpheli tarafından kamuoyu ile paylaşılmış olup bu açıklamanın yasal mevzuat çerçevesinde cezai sorumluluk gerektiren ifade ve itham olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmek isteriz."

Ümit Özdağ geçtiğimiz günlerde ise İstanbul'un Esenler ilçesinde 4 Afgan sığınmacının 12 yaşındaki bir Suriyeli kıza tecavüz ettiğini öne sürdü. Esenler Kaymakamlığı iddiaları yalanlarken haberin gerçeği yansıtmadığının ortaya çıkmasının ardından birçok isim Özdağ'a tepki gösterdi. Bunlar arasında İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da vardı.

Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Özdağ için "yalan makinesi" ifadesini kullandı:

"Türkiye, siyasi bekasını insan nefreti ve yabancı düşmanlığı üzerine kurgulayan bir yalan makinası ile karşı karşıya.

Tekrar söylüyorum, hukukçularımız çalışıyor. İlgilinin cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için müracaatta bulunacağız."

esenler1.jpg

esenler2.jpg

esenler3.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum