1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İçişleri bakanlığı ve Göç İdaresi yetkilileri bu gencin ölümünün nedenini bilmek isterler mi?
İçişleri bakanlığı ve Göç İdaresi yetkilileri bu gencin ölümünün nedenini bilmek isterler mi?

İçişleri bakanlığı ve Göç İdaresi yetkilileri bu gencin ölümünün nedenini bilmek isterler mi?

Türkiye'den Suriye'ye sınır dışı edilen Amir El-Ali, İdlib'e Rusya tarafından düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitirdi.

06 Kasım 2022 Pazar 18:07A+A-

HAKSÖZ HABER

İdlib'e, Rusya tarafından düzenlenen hava saldırısında dün kamplarda yaşamını sürdürmeye çalışan 8 kişi hayatını kaybetti. 24 kişinin de yaralandığı belirtildi. Hayatını kaybedenlerden birinin de Türkiye'deki ırkçı söylemlerin ve uygulamaların etkisiyle sınır dışı edilen Amir El-Ali olduğu kaydedildi. 

Amîr El-Ali, iki ay önce Türkiye'den sınır dışı edilmişti. Farklı bir şehirde ikamet izni olan ancak büyükşehirde bulunduğu için Suriye'nin İdlib kentine gönderilen El-Ali'nin Rus hava saldırıları nedeniyle vefat ettiği öğrenildi.

Rus uçaklarının saldırı düzenlediği sivil yerleşim alanlarında bulunanların hayatını kaybettiği atmosferde; Türkiye'den zorla sınır dışı edilenlerin ya Esed canisi tarafından ya da Rusya tarafından öldürülmeye devam edildiği görülüyor.

Türkiye'deki İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi yetkililerin bu ölümlere nasıl baktığı merak edildiği gibi sürekli övünülen 'şu kadar Suriyeliyi geri gönderdik' propagandasının karşılığı alınabiliyor mu acaba?

Suriye'nin kuzeyine güvenli bölge oluşturduğunu iddia edenlerin, sınır dışı edilen ve orada yaşamak zorunda kalanların nasıl bir hayat sürdüğünden gerçekten haberi var mı?

HABERE YORUM KAT

2 Yorum