1. HABERLER

  2. HABER

  3. İç Güvenlik Paketi Meclis'te
İç Güvenlik Paketi Meclis'te

İç Güvenlik Paketi Meclis'te

Molotof kokteylini saldırı aracı sayan ve maskeli eylemcilere ceza öngören iç güvenlik reformu paketi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

24 Kasım 2014 Pazartesi 12:51A+A-

Jandarma ve emniyetin yetkilerinde düzenleme içeren iç güvelik reformu paketi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Toplantı ve gösterilerle ilgili birçok düzenlemenin yer aldığı paket, jandarmayı idari işlerde İçişleri Bakanlığı'na bağlıyor. Bu, Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki atamaların tamamını İçişleri Bakanı'nın yapacağı anlamına geliyor.

PAKET PEKÇOK KONUDA YENİLİK İÇERİYOR

Molotof kokteylinin saldırı aracı sayıldığı ve kısa süre içinde TBMM'de görüşülmesi beklenen yeni düzenleme, pasaport alımı ve soyadı değişikliği gibi pek çok konuda da yenilikler içeriyor.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU'NUN, PAKETLE İLGİLİ, PARTİSİNİN EKİM AYINDAKİ GRUP TOPLANTISINDA VERDİĞİ DİĞER AYRINTILAR ŞÖYLE:

* Maskeli eylemcilere ceza gelecek.

* Gösteriye silahla katılanlara verilecek ceza artırılıyor. Silahlı eylemciye 2.5-4 yıl arasında hapis cezası verilecek.

* Polisin şahıs ve araç aramalarında yetkisi genişletilecek.

* Polisin gözaltı süresi vali yardımcısı ve üs amirin denetiminde 24 saat olacak. Bu süre, savcı kararıyla 48 saate uzatılabilecek.

* Düzenlenen eylemlerde verilen zararları bundan sonra eylemci ödeyecek.

* Sanal ortamda nefret ve teröre çağrı da artık suç sayılacak.

* Polisin yetkilerinin denetimi için Kolluk Gözetim Komisyonu kurulacak. Komisyonda STK'lar da yer alacak.

* İstihbari dinlemeleri denetlemek için de Meclis'te komisyon kurulacak. Bu komisyona tüm partilerden milletvekilleri katılacak...

 

HABERE YORUM KAT