1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hür Ordudan Baas Ordusuna Darbe
Hür Ordudan Baas Ordusuna Darbe

Hür Ordudan Baas Ordusuna Darbe

Suriye’de hafta sonu yaşanan çatışmalarda Esed’e bağlı en az 80 askerin öldürüldüğü bildirildi. (VİDEO)

04 Haziran 2012 Pazartesi 17:02A+A-

HAKSÖZ-HABER

Operasyon ve çatışmalarda onlarca Esed askeri öldürüldü…

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün, direnişçilerin iddialarına dayanarak yaptığı açıklamaya göre, hükümet komutasındaki askerlerle Özgür Suriye Ordusuna bağlı tugaylar arasında İdlib’de yaşanan çatışmalarda ve direnişçilerin ordu karakollarına düzenledikleri eylemlerde 100’den fazla Suriye askerinin öldürüldüğü iddia edildi.

Çatışmalarda, tanklar ve ağır silahlar da yok edildi. Ayrıca bazı askerler sağ yakalanarak rehin alındı.

Örgüt, bölgedeki hastane kayıtlarına dayanarak, 80 askerin öldürüldüğünün kesinleştirildiğini ve kimliklerinin tespit edildiğini iddia etti.

Özgür Suriye Ordusu, son zamanlarda Baas rejiminin işlediği büyük katliamlar dolayısıyla Annan Planının başarısız olduğunu açıklamış ve operasyonlara başlayacağını ilan etmişti.

***

ANNAN PLANINDA ISRAR EDEN AB ve RUSYA’DAN İŞBİRLİĞİ SÖZÜ

Öte yandan St. Petersburg’da bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Suriye’de bir “iç savaş”ı önlemek için en iyi yolun Kofi Annan’ın barış planı olduğu konusunda anlaşmış.

Van Rompuy, yaptığı açıklamada, “Annan planının Suriye’deki şiddet çemberini kırmak için en iyi fırsat olduğu konusunda tamamıyla aynı fikirdeyiz. Bunu gerçekleştirmek için çabalarımızı birleştirmemiz gerek” diye konuşarak muhalifler tarafından Suriye halkının katledilmesi için mühlet olarak tanımlanan Annan Planında ısrarcı olduklarını gösterdi.

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum