1. HABERLER

  2. HABER

  3. HÜDA-PAR’dan PKK’ya: Bu Bir Savaş İlanıdır!
HÜDA-PAR’dan PKK’ya: Bu Bir Savaş İlanıdır!

HÜDA-PAR’dan PKK’ya: Bu Bir Savaş İlanıdır!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Mardin’in Dargeçit ilçesinde suikast sonucu öldürülen Mehmet Uğurtay’ın ölümünden PKK/BDP’yi sorumlu tutarak, "Bu bir savaş ilanıdır" dedi.

29 Mayıs 2014 Perşembe 02:00A+A-

PKK’lilerin Lice’de HÜDA PAR belediye meclis üyesi Mikail Ayık’ı kaçırmak istemesi ve başarılı olamayınca kendilerine karşı koyanların üzerine uzun namlulu silahlarla rast gele ateş açmak suretiyle katliam girişiminde bulunması olayı sıcaklığını korurken, bugün öğle saatlerinde Mardin’in Dargeçit ilçesinde aktif bir HÜDA PAR üyesi olan Mehmet Uğurtay’ın suikast sonucu öldürüldüğü haberi bölgedeki gerilimi had safhaya ulaştırdı. 

HÜDA PAR camiası 60 küsur yaşındaki üyeleri Uğurtay’ın cenazesini otopsi için Diyarbakır’a getirmekle meşgul iken, PKK’liler Diyarbakır’ın Dicle ilçesi Yokuşlu mevkiinde kurdukları pusuda HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan’ı kaçırarak gerilimi daha da tırmandırdı. 

Her iki olayla ilgili Diyarbakır Dağkapı Araştırma Hastanesi önünde İLKHA’ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, HÜDA PAR’ın 1,5 yıl önce kurulduğunu anımsatarak, "Partimiz kurulduğunda özellikle Kürdistan’da ikili bir yapı vardı. Bu ikili yapının unsurları BDP ve AK Parti idi. Kuruluşunun üzerinden 15 ay sonra girdiğimiz ilk seçimde üçüncü siyasi güç olduğumuz tescillendi. Öyle görülüyor ki, bu durumdan rahatsız olanlar var." ifadelerini kullandı. 

"15 Aylık Süre İçerisinde Defalarca Saldırıya Uğradık" 

Parti olarak kuruluşlarından bugüne kadar defalarca saldırıya uğradıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, "Neredeyse her haftaya bir saldırı düşecek şekilde, parti binalarımıza, adaylarımıza veya seçim çalışmasını yapan arkadaşlarımıza saldırılar oldu. Bu saldırılar nispeten küçük saldırılar olduğundan, BDP seçim öncesi saldırgan bir politika yürüttüğünden hep sağduyu çağrısı yaptık. Lakin seçimden sonra saldırıların dozunun arttırılarak devam etmesi, bunun seçim gerilimi olmadığını ortaya koyuyor." dedi. 

"Siyasete Silahla Karşılık Verildi" 

Yerel seçimlerden önce BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak’ın, "Eğer HÜDA PAR bir siyasi parti ise siyaset yapsın" yönündeki sözlerini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Bugüne kadar temiz ve dürüst bir siyaset yaptık. Fakat biz siyaset yaparken, onlar buna silahlı karşılık verdi. İki Hafta Önce Lice’de belediye meclis adayımızı kaçırmaya teşebbüs ettiler. Adayımız Mikail Ayık direnince, kendisi ve akrabalarına ateş açtılar. Kendisi, kızı ve ağabeyi bu olayda yaralandı. Tesellimiz can kaybının olmamasıydı." diye konuştu. 

"Bu Bir Savaş İlanıdır" 

Bugün Dargeçit’te saat 15 sıralarında öldürülen Mehmet Uğurtay’ın seçim sürecinde aktif çalışan bir üyeleri olduğunu aktararak açıklamalarını sürdüren Yapıcıoğlu, Uğurtay’ın ölümünden PKK/BDP’yi sorumlu tutarak, "Dargeçit’te partimizin seçim sürecinde aktif bir çalışanı olan Mehmet Uğurtay kardeşimizi şehid ettiler. Bizim siyasetimize silahla karşılık verdiler. Henüz otopsi yapılmadı. Kardeşimizin naşı morgda bekliyor. Daha cenazemizi defin etmeden Dicle İlçe temsilcimizin yine PKK tarafından kaçırıldığı haberini aldık. Aslında bu bir savaş ilanıdır. Fakat bu sözle dile getirmeye cesaret edemedikleri bir savaş ilanıdır. Sözle siyasetten bahsediyorlar, ancak alttan alta bir savaş ilanında bulunuyorlar." ifadeleriyle gelinen noktanın vahametine dikkat çekti. 

Kaynak: Islahhaber.com / Hürseda

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum