1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. HTŞ'nin askeri sözcüsü Ebu Halid eş Şami şehit oldu
HTŞ'nin askeri sözcüsü Ebu Halid eş Şami şehit oldu

HTŞ'nin askeri sözcüsü Ebu Halid eş Şami şehit oldu

Suriye'deki muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) askeri sözcüsü Ebu Halid eş Şami'nin Rusya bombardımanında yaşamını yitirdiği belirtildi.

10 Haziran 2021 Perşembe 11:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye'deki muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) askeri sözcüsü Ebu Halid eş Şami'nin Rusya bombardımanında yaşamını yitirdiği öne sürüldü.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklara göre Ebu Halid eş Şami bugün sabah saatlerinde Rusya'nın İdlib kırsalındaki Cebel Zaviye'de düzenlediği bir bombardımanda hayatını kaybetti.

Saldırıda HTŞ emniyet kuvvetleri komutanı Mutaz el Nasır ve basın sorumlularından Ebu Musab'ın da şehit olduğu ifade edildi.

Olay nasıl gerçekleşti

HTŞ'den Abdussamed Dagül ve Ebu Halid Şami Cebel-i Zaviye'de raportaj yapıp merkeze dönerken İdliyn köyünde bir evin hedef alındığı bilgisi ile yaralılara yardım için araçlarıyla bölgeye intikal ettiler. 

Saldırı ile yıkılan evdeki yaralılara yardım etmek için evin yanına kadar aracı ile gidip yaralıları hastaneye götürmek isteyen HTŞ görevlileri, ikinci bir bombalı saldırı ile bulundukları aracın hedef alınması sonucu şehit oldular.  
İnna lillahi ve İnna ileyhi raciun.

 

Ebu Halid'e ait olduğu öne sürülen aracın fotoğrafları da sosyal medyada paylaşıldı.

 

hts-sozcusu.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum