1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. HTŞ’den PKK ile İşbirliği İddialarına Yalanlama
HTŞ’den PKK ile İşbirliği İddialarına Yalanlama

HTŞ’den PKK ile İşbirliği İddialarına Yalanlama

Belirli medya kesimlerinde yer alan HTŞ-PKK işbirliğini iddiası birinci ağızdan yalanlandı. Muhalif grup İBA aracılığı ile yaptığı açıklamada  “HTŞ, PYD/PKK milislerine silah kaçırılması iddialarını yalanlıyor” denildi.

09 Şubat 2019 Cumartesi 14:28A+A-

Ayrıca iddiaların aksine PKK’ya vurduğu darbelere örnek olarak Hey’et Tahriru’ş-Şam’ın Afrin yolu üzerinden PYD/PKK milislerine kaçırılmak üzere yakalanan yönlendirmeli roketlerin görüntülerini yayınlandı.

Tahriru’ş-Şam medya ilişkileri sorumlusu İmadeddin Mücahid iddialarla ilgili şunları söyledi: “Doğru inceleme ve aktarmanın bulunmadığı, izleyen herkesin göreceği şekilde doğaçlama bir adım ve ilkel bir medya malzemesi ile, Türkiye devleti medya organlarında hala gizlenmekte olan bazı saklı eller ve Suriye devrimine ve özgür bölgelerin istikrarına karşı ajandaları olanlar tarafından desteklenerek acele ile hazırlanmış bir videoda, Afrin bölgesinde bir adet anti tankın bulunduğu bir kamyonun görüntüsü yayınlandı. Senaryocunun aktarmasına göre silah, bulunduğu iddia edilen yerden yüzlerce kilometre uzaktaki YPG/PKK bölgelerine gidecekmiş! Abartılarak sunulan haberde, her gün uluslararası koalisyon tarafından en iyi silah ve mühimmatlarla yüklü tırlarla desteklenen YPG/PKK’nın Hey’et Tahriru’ş-Şam tarafından desteklendiği tahlilinde bulunulmuş!”

Yine şunları ekledi: “Başından beri Suriye devrimine ihanetlerinden ötürü uzak yakın herkes Hey’et’in bu partiye olan karşıtlığını bilir. Buradan bu asılsız haberlerin arkasında duranlara kısa bir mesaj iletmek istiyoruz: Olayları takip edenleri ve genel kitleyi bu tür yalan haberler karşısında sessiz bir şekilde terk etmeyeceğiz. Tarafınızdan uydurulan ve görüntülenen her yalan habere karşılık olarak hakikatleri aktarmayı sürdüreceğiz. Doğruluk hayra ve iyiliğe ulaştırır. Yalan ise sapkınlık ve fücura götürür.”

Hatırlanacağı üzere Tahriru’ş-Şam, PKK’ya karşıt olduğunu birçok kez dile getirmişti. Tahriru’ş-Şam genel komutanı Ebu Muhammed El-Cevlani Emcad Prodüksiyonun sunduğu “Diyalog” adlı programda bununla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. (Fetih Medya)

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum