1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. HTŞ'den Muhaliflere 'Esed ve Ruslara Karşı Direnişe Devam' Çağrısı
HTŞ'den Muhaliflere 'Esed ve Ruslara Karşı Direnişe Devam' Çağrısı

HTŞ'den Muhaliflere 'Esed ve Ruslara Karşı Direnişe Devam' Çağrısı

Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) askeri sorumlusu Ebu Halid eş Şami açıklamalarda bulundu.

07 Mart 2019 Perşembe 15:30A+A-

Açıklamanın odağında Esed rejiminin İdlib ve Hama'da muhaliflerin kontrol ettiği bölgelere ve sivil alanlara yönelik bombardımanları vardı.

Ebu Halid eş Şami, söz konusu saldırılara karşılık HTŞ'nin, Esed rejimi kontrolündeki Lazkiye kırsalında rejim hatlarının gerisine düzenlediğini belirtti. Eş Şami saldırıda 35 kişinin öldürüldüğünü, öldürülenler arasında üst düzey bir İranlı ismin de olduğunu öne sürdü.

Mepa News'in aktardığına göre, HTŞ'nin askeri sorumlusu, muhaliflerin Esed rejimini hedef alan saldırıların devam edeceğini belirterek, "Esed rejimini ve Rus işgalcileri kötü günlerin beklediği" ifadesini kullandı. Ebu Halid eş Şami muhaliflere "Rejime karşı savaşa devam çağrısı" yaptı.

Rusya ile Türkiye'nin öncülüğünde Suriye'nin kuzeyinde varılan çatışmasızlık anlaşması rejim tarafından sıklıkla ihlal ediliyor. Esed rejiminin bölgede düzenlediği bombardımanlarda şimdiye dek onlarca sivil yaşamını yitirmiş durumda. Muhalifler söz konusu saldırılara karşılık Esed rejiminin kontrolündeki askeri noktalara bombardımanlar ve baskınlar düzenliyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT