1. HABERLER

  2. HABER

  3. HSYK’ya Başörtülü Yeni Üye
HSYK’ya Başörtülü Yeni Üye

HSYK’ya Başörtülü Yeni Üye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak HSYK asıl üyeliğine başörtülü bir avukat atadı.

27 Ekim 2014 Pazartesi 20:33A+A-

Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak HSYK asıl üyeliğine başörtülü bir avukat atadı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HSYK asıl üyeliklerine avukatlar Rasim Aytin, Muharrem Özkaya, Hayriye Şirin Ünsel ve başörtülü Ayşe Demirel’i seçti. HSYK asıl üyeliğine seçildikten sonra ilk defa gazetemiz Akit’e konuşan Aysel Demirel, kamuda başörtüsü serbestliğinin getirilmesiyle bir normalleşme sürecinin başladığını ve HSYK asıl üyeliğine seçilmesiyle bu normalleşmenin bir adım daha ileri gittiğini söyledi.

DEMİREL, NORMALLEŞME BİR ADIM DAHA İLERİ GİTTİ

HSYK Asil Üyesi avukat Aysel Demirel, kamuda başörtüsü serbestliğinin getirilmesiyle bir normalleşme sürecinin başladığını, HSYK asil üyeliğine seçilmesiyle bu normalleşmenin bir adım daha ileri gittiğini söyledi.

Demirel, söz konusu normalleşme sürecinin bundan sonra da devam edeceğini, başörtülü-başörtüsüz diye bir ayrımın ortadan kalkacağını ümit ettiğini de belirterek, “İnşallah bundan sonra daha iyi olacak. Allah’ın izniyle adaletin tecelli etmesi ve adalet sisteminin adil olarak işlemesi için gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BUGÜN GÖREVE BAŞLIYORLAR

Yapılan seçimler ve atamalarla 22 ismin de yeniden belirlendiği HSYK üyeleri bugün göreve başlayacak. Kurul’un yarın saat 09.30’da ilk toplantısını yapması bekleniyor.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT