1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Hız Yayınları’na ait deneme sınavı ortaokul çocuklarına ne öğretmeyi amaçlıyor?
Hız Yayınları’na ait deneme sınavı ortaokul çocuklarına ne öğretmeyi amaçlıyor?

Hız Yayınları’na ait deneme sınavı ortaokul çocuklarına ne öğretmeyi amaçlıyor?

Ortaokul seviyesinde yaygın olarak kullanılan bir deneme sınavında “dua” konusu Voleybol Milli Takımı üzerinden aktarılıyor. Peki, MEB içerikten yoksun bu yayınları inceliyor mu?

16 Ekim 2023 Pazartesi 12:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Tüm Türkiye’de ortaokul öğrencilerine yönelik deneme sınavları sık sık tercih edilen Hız Yayınları’nın hazırladığı bir sınavda akıllara durgunluk veren bir soru soruldu.

soru.jpeg

Gayri ahlaki giyim kuşamları ve söylemleriyle ciddi tartışmaya sebep olan Voleybol Milli Takımı üzerinden sorulan “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” sınav sorusunda “rakip takımı yenmeleri için filenin sultanlarına dualar edildi” ifadesinden sonra izleyicilerin alınan galibiyetin ardından “şükürler olsun” dedikleri uzun bir paragrafta aktarılıyor.

Henüz ortaokul seviyesindeki çocuklara sorulan bu soru ile ahlaksızlıkla ilişkilendirilen voleybol oyuncularıyla dini terim ve ritüeller bir arada kullanılarak ne öğretilmeye çalışılıyor? Edindiğimiz bilgiye göre Hız Yayınları’nın denemeleri özellikle ortaokul seviyesinde Türkiye’de oldukça sık kullanılıyor.

Binlerce öğrenciye ulaşan bu soruda kasıtlı bir yönlendirme olup olmadığının incelenmesi gerekmektedir. Özel yayınevleri tarafından hazırlanan ve MEB’e bağlı okullarda uygulanan deneme sınavlarına yönelik MEB’in herhangi bir prosedürü olup olmadığı ise merak konusu. Böyle bir uygulama yoksa dahi MEB tarafından bu tarz içerikten yoksun yayınların incelenmesi ve gerekli uyarıların yapılarak benzer durumların önüne geçilmesi gerekiyor!

ere.jpeg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum