1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniye’den Ateşkes Hakkında Açıklama
Heniye’den Ateşkes Hakkında Açıklama

Heniye’den Ateşkes Hakkında Açıklama

Heniye, Arap uyanışı ile İslam ülkelerinin tavrının İsrail saldırıları karşısında Gazze'ye zafer getirdiğini söyledi.

23 Kasım 2012 Cuma 03:51A+A-

Heniye, Gazze'de Filistinli gruplar ile İsrail arasında sağlanan ateşkes hakkında yaptığı açıklamada, ''Bu zaferden sonra, İsrail ordusunun Gazze'ye girme düşüncesi bir daha tekrarlanmamak üzere sona ermiştir'' dedi.

Heniyye, ''Filistinli siyasi ve askeri liderlere suikastler düzenlemek İsrail'i hedeflerine ulaştırmaz. Aksine Filistin direnişine güç katar, Arap ve İslam dünyasının uyanışına sebep olur. Arap uyanışı ile İslam dünyası ve Türkiye'nin tavrı Gazze'ye zafer getirdi'' dedi.

İsrail'in Gazze saldırısının amaçlarından birinin Mısır'ın tutumunu görmek olduğunu belirten Heniye, ''Mısır'ın yeni tutumu karşısında İsrail büyük şaşkınlık yaşadı. ABD bölgeden ve Mısır'dan yeni şeyler duymaya başladı'' diye konuştu.

İsrail'in  Mısır devriminden büyük yara aldığını kaydeden Heniye, Arap ve Müslüman halklarından ve liderlerinden Filistin halkına destek için kapsamlı bir strateji belirlemelerini istedi.

Gazze saldırısından sadece saatler sonra toplanan Arap Birliği'nin bu hızlı tepkisinin de İsrail'i şaşırttığını kaydeden Heniye, ''Gazze artık en zayıf halka değildir'' ifadesini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin de kendisine, Filistin'i korumaktan ve Gazze işgalini önlemekten vazgeçmeyeceğini söylediğini belirten Heniye, bundan sonra İsrail'in herhangi bir bölge ülkesine savaş açmadan önce uzunca düşüneceğini söyledi.

Heniye ayrıca, Gazze'ye verdiği maddi ve silah desteği için İran'a da teşekkür etti.

İsrail'in 14 Kasım'da Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Komutanı Ahmet el-Caberi'ye düzenlediği suikastla başlattığı Gazze'ye yönelik hava, kara ve deniz saldırıları, 21 Kasım'da Mısır'ın ara buluculuğuyla İsrail ile Filistinli gruplar arasında gerçekleşen ateşkesin ilan edilmesiyle sona ermişti.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum