1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. HDP'nin Danışmanlarına İnceleme
HDP'nin Danışmanlarına İnceleme

HDP'nin Danışmanlarına İnceleme

Anayasa Komisyonu'nun kavgayla başlayan perşembe günkü toplantısına, HDP milletvekilleriyle birlikte katılan danışmanlara idari inceleme başlatıldı.

29 Nisan 2016 Cuma 19:35A+A-

TBMM Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Anayasa Komisyonu'nun 28 Nisan 216 tarihli toplantısında yaşanan tartışmalarla sonrasındaki olaylara bazı milletvekili danışmanlarının da müdahil oldukları ve komisyonda yaşananlara ilişkin olarak sosyal medya üzerinden siyasi içerikli mesajlar paylaştıkları üzüntüyle görülmüştür" denildi. Açıklamanın devamı şöyle:

"Milletvekili yardımcı personelinin bu tür davranış ve paylaşımları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile TBMM Başkanlık Divanı tarafından kabul edilen milletvekili yardımcı personelinin istihdamına ilişkin usûl ve esaslara aykırı olup hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün değildir.

Konuya ilişkin olarak gerekli idari inceleme başlatılmıştır."

Dokunulmazlık dosyalarının doğrudan yargıya gönderilmesini sağlayacak anayasa değişikliği konusunda Meclis süreci kavgayla başlamıştı. Anayasa Komisyonu'nun ilk toplantısında AK Partili ve HDP'li milletvekilleri kavga etmiş, yumruklaşmalar olmuş, bazı vekiller yaralanmıştı.

HDP’li milletvekilleri, yanlarında kalabalık bir danışman kadrosuyla toplantıya katılmıştı. Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, danışmanların salondan çıkmasını isteyince, HDP'liler buna itiraz etmişti.

HABERE YORUM KAT