1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. HDP'li İl Eş Başkanları Adliyeye Sevk Edildi
HDP'li İl Eş Başkanları Adliyeye Sevk Edildi

HDP'li İl Eş Başkanları Adliyeye Sevk Edildi

İzmir'deki operasyon kapsamında, aralarında HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur, Dilek Aykan ve İl Yöneticisi Hacay Yılmaz'ın da olduğu 24 zanlı, adliyeye sevk edildi.

11 Mart 2016 Cuma 10:37A+A-

İzmir'de PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur, Dilek Aykan ve İl Yöneticisi Hacay Yılmaz'ın da aralarında olduğu 24 zanlı, adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, kentin değişik ilçelerinde önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 24 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, "Terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütü propagandası yapmak, izinsiz gösterileri organize etmek ve katılmak, güvenlik güçlerine mukavemet, polise havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırmak" suçlarından İzmir Adliyesine sevk edildi.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin önceki gün düzenlediği operasyonda, kentin değişik ilçelerinde önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, aralarında HDP İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan'ın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin 3 Aralık 2015'te, İstanbul Sancaktepe'de ölü ele geçirilen "Gülçin" kod adlı Dilan Kortak isimli PKK/KCK örgütü mensubunun İzmir'de düzenlenen cenazesini örgütün propagandasına çevirerek PKK örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları iddia edilmişti.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT