1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. HDP'li Demirtaş'tan PKK'ya "Özür Dile" Çağrısı
HDP'li Demirtaş'tan PKK'ya "Özür Dile" Çağrısı

HDP'li Demirtaş'tan PKK'ya "Özür Dile" Çağrısı

Demirtaş, Diyarbakır'da PKK'ya ait kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 13 köylünün hayatını kaybetmesiyle ilgili PKK'ya “Özür dile.” çağrısı yaptı. Demirtaş, “Sorumluluk sahiplerinin açıklamalarını sorumsuzca buldum.” dedi.

17 Mayıs 2016 Salı 14:08A+A-

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da PKK'ya ait kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 13 köylünün hayatını kaybetmesiyle ilgili örgütün özür dilemesi gerektiğini söyledi, “Sorumluluk sahiplerinin açıklamalarını sorumsuzca buldum.” dedi.

Sivillerin katledilmesiyle ilgili hiçbir olaya HDP’nin sessiz kalmadığını iddia eden Demirtaş'ın açıklaması şöyle:

“12 Mayıs gecesi Diyarbakır'da bir patlama yaşandı. 15 yurttaşımızın hayatını kaybettiği DNA sonuçları ile anlaşılmış oldu. 10 kişi bir soyadını, 5 kişi bir soyadını taşıyor. Bu kardeşlerimizin her birine Allah'tan rahmet diliyoruz. Böylesi bir olayın şu veya bu şekilde hiçbir haklı gerekçesi olamaz. En net bir dille kınadığımızı, kabûl etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Sorumluluk sahiplerinin açıklamalarını da sorumsuzca buldum. Böyle bir durumda yapılması gereken, özür dilemek. Sivil yurttaşlarımızın katledildiği hiçbir olaya HDP sessiz kalmadı. Biz şehirlerimizde savaş istemedik, bu bizim için ilkesel bir tutumdur. Her bir can bizim için kıymetlidir.”.

tanisik_koyu_cenaze.jpg

Diyarbakır’daki patlamada hayatını kaybeden ve toplanan parçalardan ancak DNA testi ile kimliklerine ulaşılan 13 köylünün cenazesi Tanışık köyünde toprağa verilmişti. Jandarma kayıtlarına göre 13 kişiden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogramdı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

2 Yorum