1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. HDP, Reyhanlı Katliamının Sorumlusu Esed Rejimine Arka Çıktı
HDP, Reyhanlı Katliamının Sorumlusu Esed Rejimine Arka Çıktı

HDP, Reyhanlı Katliamının Sorumlusu Esed Rejimine Arka Çıktı

HDP, katil Esed rejimine bağlı çetelerin 11 Mayıs 2013’te Reyhanlı’da yaptığı saldırının hükümet ve MİT tarafından planlandığını ileri sürdü.

12 Mayıs 2020 Salı 00:56A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

HDP, katil Esed rejimiyle bağlantılı çetelerin Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde iki bombalı araçla yaptığı saldırının 7’inci yıl dönümünde açıklama yaptı.

Açıklamada, 53 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 146 kişinin ise yaralandığı saldırının müsebbibinin AK Parti’nin Suriye politikası olduğu belirtildi.

Katil Esed rejimine bağlı çeteleri, katliamdan beri tutan HDP, Reyhanlı Katliamının “Antakya Operasyon Odası”nda hazırlanmış bir senaryo olduğunu öne sürdü. Katliamın Arap Alevilere mal edildiğini iddia eden HDP, saldırıyı El Nusra ve IŞİD üzerinden Erdoğan ve MİT’e bağlayarak bir kez daha binlerce masum insanı katleden katil Esed rejimi ve destekçilerine arka çıktı.

Reyhanlı Katliamını organize ettiği aşikâr olan Esed rejimi ve Muhaberat’ı temize çıkarmak, katliamı El Nusra ve IŞİD üzerinden Erdoğan’a ve MİT’e mal etmek ancak HDP ve Sol’un kirli ideolojisiyle açıklanabilir. Zira, malum çevre 9 yıldır halkını katleden bir katili ve diktatörü yılmadan, utanmadan savunuyor!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum