1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu ‘Çocuklar Üşümesin’ Kampanyasını Başlattı
Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu ‘Çocuklar Üşümesin’ Kampanyasını Başlattı

Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu ‘Çocuklar Üşümesin’ Kampanyasını Başlattı

MŞÜ Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu, 2019-2020 Eğitim Öğretim dönemindeki etkinliklerine devam ediyor.

05 Kasım 2019 Salı 16:53A+A-

Topluluk, başlattığı “Çocuklar Üşümesin” ve “Üniversiteden Köye Uzanan Kardeşlik Eli” projeleri kapsamında köy okullarında okuyan çocuklara; kitap, kırtasiye, giysi ve botlardan oluşan çeşitli hediyeler dağıtmakta.

Bu kapsamda topluluk gönüllüleri öğrencilerin, hayırseverlerin ve İyi Kalpli Ellerin katkılarıyla Korkut Dereiçi Köyü Kazanan İlkokulunda okuyan 44 çocuğa kitap, kırtasiye ve botlardan oluşan hediyeler dağıttılar.

Etkinliğe Hayırda Buluşanlar Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Hatip Erdoğmuş, Korkut İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nedim Öger ve topluluk gönüllüleri katıldı.

Topluluk gönüllülerinden Sosyoloji Bölümü öğrencisi Şerif Yıldırım yaptıkları çalışmayla ilgili şunlar söyledi: “Arkadaşlar sayesinde Hayırda Buluşanlar Topluluğuna katılarak köydeki çocukların hayatına ortak olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar pek çok köyü ziyaret ederek çeşitli hediyeler dağıtarak yardımlarda bulunduk. Çocukların o an, verilen hediyeler karşısında ne kadar mutlu olduğunu kelimelerle anlatmak mümkün değil, çocukların sıcacık samimiyeti  bizi çok duygulandırdı. Muş'un soğuk şartlarını göze alarak çocukların yaşadığı zorluklara ortak olmak ve onları az da olsa mutlu etmek  apayrı bir duygu. İyiliği, paylaşmayı, yardımlaşmayı çocuklar sayesinde bizler de pratik etmiş oluyoruz.  Özellikle kırsalda yaşayan çocuklar için hediyenin büyüklüğü küçüklüğü fark etmiyor, dağıttığımız bir balon, bir şeker bile çok büyük mutluluklara vesile olabiliyor. Onlarla çeşitli oyunlar oynayarak mutluluklarına ortak olmak bizim için de büyük bir mutluluk. Bir çocuğun yüzünü güldürdüysek ne mutlu bize... Bundan sonra farklı köylerde, başka çocuklara dokunabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

 

HABERE YORUM KAT