1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hayatları yalan ve provokasyon!
Hayatları yalan ve provokasyon!

Hayatları yalan ve provokasyon!

Sürekli yalanları ifşa edilmesine rağmen Ümit Özdağ gibi, Sinan Oğan gibi tescilli provokatörlerin muhacirlere karşı yalan, iftira, dezenformasyon kampanyası sürdürmelerine neden engel olunmuyor?  

10 Ocak 2022 Pazartesi 10:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Esenyurt’ta dün gece meydana gelen bir olay yine ırkçı provokatörlerce alevlendirilmeye çalışıldı. İki kişi arasındaki tartışmayı Suriyeli muhacirlere karşı düşmanlığa dönüştürmek için fırsat kollayan saldırganlar harekete geçip muhacirlere ve işyerlerine saldırdılar.

Ve yine her zamanki gibi tüm bu kışkırtma faaliyeti Ümit Özdağ tarafından gayet sinsi bir şekilde yönlendirilmeye çalışıldı. Her ne kadar sosyal medya mesajında Özdağ kurnaz bir tavırla güya taraftarlarına “fiili saldırıda bulunmayın” diyerek kendisini yasal sorumluluktan uzak tutmaya çalışsa da, olayı duyurma, gündemleştirme ve tanımlama çabası yapmak istediği şeyi net biçimde gösteriyordu.

Ve ardından İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı yayınladığı mesajla olayın çarpıtıldığını beyan etti ve doğrudan Ümit Özdağ’ın provokatif tutumunu lanetledi.

basliksiz-078.jpg

Bir başka tahrik ve provokasyon girişimi ise yine tescilli bir tahrikçi olan Sinan Oğan’dan geldi. Nevşehir’de Suriyeli bir topluluğun katıldıkları düğünden ayrılırken ellerinde taşıdıkları folklorik sopaları ‘gövde gösterisi ve tehdit’ şeklinde sundu ve bilinen sistematik kışkırtma çabasına alet etti.

basliksiz-077.jpg

Sinan Oğan’ın da tamamen üfürdüğü, sözlerinin çok düzeysiz bir yalan olduğu kısa süre içinde anlaşıldı. Nitekim Nevşehir Valiliği’nin basın açıklamasıyla bir kez daha yalancılığı da tescillenmiş oldu. 

df-001.jpg

Ne var ki artık bu tür yalanlamaların, deşifre etmelerin, hatta ithamların bir manasının kalmadığını İçişleri Bakanlığı da, valilikler de, yargı da görmek ve harekete geçmek zorunda. Bu adamlar yanlış bilgiyle falan hareket eden insanlar değiller. Doğrudan provokasyon yapıyorlar, sistematik biçimde iftira atıyor ve kitleleri kışkırtıyorlar.

Ve bu kışkırtmalar neticesinde insanlar mağdur oluyor, bedel ödüyor, canlar yanıyor. Bu gidişe dur demenin zamanı çoktan geldi de geçmek üzere!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum