1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hatay ve Mersin'de 5 ayrı noktada yangın
Hatay ve Mersin'de 5 ayrı noktada yangın

Hatay ve Mersin'de 5 ayrı noktada yangın

Mersin'in Anamur, Hatay’ın İskenderun ve Adana’nın Kozan ilçelerinde 5 noktada yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanlarda yangın çıktı. Sabotaj şüphesi üzerinde durulan yangınlardan 2'si kontrol altında 3 yangına müdahale sürüyor.

27 Ekim 2020 Salı 17:18A+A-

Mersin’in Anamur ilçesine bağlı Uçarı ve Karaağa mahallelerinde ormanlık alanda saat 11.30’da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter, Anamur, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sevk edildi. Karaağa'daki yangın kontrol altına alındı.

Uçarı mahallesinde yerleşim yerlerini tehdit eden yangında 50 ev tedbir amaçlı boşaltıldı, Mersin-Antalya kara yolu da trafiğe kapatıldı. Müdahale sürüyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde de art arda 2 orman yangını çıktı. İlk yangın Karayılan Mahallesi'nde çıktı. Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 30 arazöz, 5 su tankı, 1 dozer sevk edildi. 2 hektar alanı etkileyen yangın kontrol altına alındı.

Ardından yine İskenderun'a bağlı Akarca Mahallesi'nde taş ocakları mevkisinde yangın çıktı. Alevlerin tehdit ettiği bazı evler ise tedbiren boşaltılıyor. Bölgede ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.

Bölgeden bir yangın haberi de Adana’nın Kozan ilçesinden geldi. Kuytucak Mahallesi Kuzeren mevkisindeki ormanlık alandan duman yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Pakdemirli: 3 ilde yangınlar sürüyor

Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Pakdemirli, Mersin Anamur, Adana Kozan ve Hatay İskenderun’daki yangınlara müdahalelelrin sürdüğünü belirtti. 

Pakdemirli, yangınlarla ilgili soruşturmaların sürdüğünü söyledi. 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT