1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Haşdi Şabi üyesi, çocuklara tecavüz edip öldürdüğünü itiraf etti
Haşdi Şabi üyesi, çocuklara tecavüz edip öldürdüğünü itiraf etti

Haşdi Şabi üyesi, çocuklara tecavüz edip öldürdüğünü itiraf etti

​​​​​​​Norveç polisi, Şii Haşdi Şabi güçlerine mensup olan ve çeşitli videolarda Suriye'de çok sayıda çocuğa cinsel saldırıda bulunduğunu ve öldürdüğünü iddia eden Irak vatandaşı Huseyin Al-Hujaimi hakkında soruşturma başlattı.

27 Ağustos 2023 Pazar 18:28A+A-

Suriye Medya ve İfade Özgürlüğü Merkezi (SCM), altı yıldır Norveç’te yaşayan Iraklı Haşdi Şabi üyesi Hüseyin Al-Hujaimi adlı bir şahıs hakkında 21 Ağustos 2023'te Norveç Savaş Suçları Birimi'ne şikayette bulunduğunu duyurmuştu.

Iraklı şahıs, sosyal platform TikTok üzerinden bir canlı yayında, 2015 yılında Şii milis grubu Haşdi Şabi saflarındayken Suriye'de kaldığı süre boyunca çok sayıda cinayet işlediğini anlatmıştı.

Irak aksanıyla Arapça konuşan şahıs, sayısız çocuğu öldürdüğünü ve bunlardan biri henüz bir aylık bir bebek olduğunu söylüyor.

Al-Hujaimi, "İçeriye girdim annesi ve kucağında bebeği. Annesi ‘çocuğumu öldürme o henüz bir ayllık’ dedi. Ama ben bir aylık bebeği öldürdüm çünkü büyürse IŞİD'li olacaktı. Annesi ve babası IŞİD’li, onu neden koruyayım?" diyor.

Irak vatandaşı, ve Haşdi Şabi’nin bir üyesi olmaktan gurur duyduğunu anlatan şahıs ayrıca Suriyelilere tecavüz ettiğini de anlatıyor.

Al-Hujaimi başka bir videoda da Norveç'te yaşayan Suriye vatandaşlarını tehdit ederek Irak'ta Haşdi Şabi saflarında akrabaları olduğu için geri gönderilmekten korkmadığını ve Şii olmazlarsa onları hedef alacağını söylüyor.

Şahıs, sosyal medyada işlediği suçların fotoğraflarını ve videolarını gönderebilmek için insanlardan kendisine cep telefonu numaralarını göndermelerini istiyor.

Norveç Polisi Kriminal Soruşturma Dairesi, Suriye Medya ve İfade Özgürlüğü Merkezi’nin (SCM) şikayeti üzerinde videoda yapılan konuşmalar hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Ancak polis, şikayetin ayrıntılarına ilişkin bilgi paylaşmadı.

Irak’ta İran’ın desteği kurulan Haşdi Şabi, Suriye’de de Esed rejimine destek veren güçler arasında yer aldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum