1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hamas'ın füzelerinden kim, neden rahatsız olur?
Hamas'ın füzelerinden kim, neden rahatsız olur?

Hamas'ın füzelerinden kim, neden rahatsız olur?

Nagehan Alçı bugünkü köşe yazısında Hamas’ın füze atmasında duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş!

12 Mayıs 2021 Çarşamba 19:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Nagehan Alçı, Filistin’i Filistinlilerden daha iyi bildiğini gösteren bir yazı kaleme almış. Çok orijinal bir şey yok aslında. İsrail Filistin’e saldırıp Filistinliler buna karşılık verdiğinde ortaya çıkan bir taife vardır. Bunlar yaşananların trajedinin sorumluluğunu Hamas’ın üzerine yıkmaya çok meraklıdırlar.

Nagehan Alçı da uzun uzun alıntılamaya gerek görmediğimiz yazısında bu şekilde hareket ediyor. İsrail’in katliamlarına karşı çıkan Alçı bunun yanında “Halbuki o roket saldırıları (Hamas kast ediliyor) olmasa İsrail’in Filistinlilerin evlerini elinden alacak mahkeme kararının adaletsizliği ve Müslümanların ibadet hakkına yapılan müdahaleler ile ilgili söyleyecek sözleri olamaz.” sözleriyle olan bitenin yükünü Hamas füzelerine yüklüyor.

Sayın Alçı, siz İsrail’in riyakarlığını ve zorbalığını bilemeyecek kadar dünyadan bihaber olamazsınız. Bu naifliğin hiçbir kimseye bir faydası yok. Hamas, İsrail’in saldırılarına karşılık vermese de İsrail bir bahaneyle katliamlarına devam edecektir. Bu noktada Hamas’ın saldırılarının Siyonist rejimin geri adım atmasında büyük bir katkısının olduğu ise göz ardı edilemez.

Geçtiğimiz günlerde Haksöz Okulu canlı yayınına Kudüs’ten katılan Musa Hicazi konu hakkında Filistinlilerin bakış açısını şöyle özetliyor:

Ertesi gün Haksöz Okulu canlı yayınına Gazze'den katılan Rukiye Demir Salhiya'nın Hamas saldırıları hakkında aktardıkları da dikkat çekici: 

Hulasası Hamas saldırılarını yaşanan vahşetin sebebi olarak lanse etmek Siyonist rejimin söylemine ister istemez eklemlenmek anlamına geliyor. Filistinliler Hamas saldırılarının yaşanan savaşta nasıl bir role sahip olduğu hakkında Nagehan Alçı gibi düşünmüyorlar anlaşılan!

Buradan Hamas’ın eleştirilmeyeceği anlamı çıkmaz. Ancak eleştirinin işgalcilere argüman sağlayacak bir zaviyeden yapılması hikmetten ve adaletten uzak bir kanaatin toplumsallaşmasına sebep olma riskini taşıyor! Eğer Filistin ve insanlık için hayırlı olacak bir gelecek istiyorsak katil ile maktulü aynı safa yerleştiren yaklaşımlardan uzak durmamız gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum