1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas Üyesi 16 Vekil Siyonist Zindanlarda
Hamas Üyesi 16 Vekil Siyonist Zindanlarda

Hamas Üyesi 16 Vekil Siyonist Zindanlarda

İsrail'in tutukladığı Hamas üyesi milletvekillerinin sayısı 16'ya yükseldi.

11 Şubat 2013 Pazartesi 11:52A+A-

Siyonist işgal güçlerinin dün sabah El-Halil ve Ramallah'ta gerçekleştirdiği baskınlarla üç milletvekilini yeniden gözaltına almasıyla birlikte işgal zindanlarında esir tutulan İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili sayısı 16'ya yükseldi.

Esirler Merkezi'nin dün (4 Şubat Pazartesi) konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Batı Yaka'nın çeşitli kentlerine ve köylerine düzenlenen baskınlarda yaklaşık 25 kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınanların çoğunun Hamas liderleri olduğu ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu ifade edildi.

Son gözaltı operasyonunun Siyonist işgal güçlerinin Kasım ayında Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıdan bu yana gerçekleştirdiği en büyük operasyon olduğunu belirten Esirler Merkezi, dün gece gözaltına alınanlarla Hamas üyesi esir milletvekillerinin sayısının 16'ya yükseldiğini bildirdi.

Bu arada, Filistinli Esirleri Savunmak İçin Avrupa Şebekesi, Siyonist işgal güçlerinin Batı Yaka'da milletvekillerini, Filistinli liderleri ve üniversite öğrencilerini gözaltına almasını şiddetle kınadı ve milletvekillerinin gözaltına alınmasının savaş suçu olduğunu belirtti.
Avrupa Şebekesi, Siyonist işgal güçlerinin planlı bir şekilde gerçekleştirdiği gözaltı operasyonlarının amacının Filistinlilerin birlik ve bütünlüklerini sağlamalarına engel çıkarmak olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT