1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas: "İsrail'le Müzakereler Konusundaki Tavrımız Aynı"
Hamas: "İsrail'le Müzakereler Konusundaki Tavrımız Aynı"

Hamas: "İsrail'le Müzakereler Konusundaki Tavrımız Aynı"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimiyle doğrudan müzakere yapmayı reddeden tavrını bir kez daha hatırlattı.

29 Eylül 2014 Pazartesi 11:34A+A-

Hamas liderlerinden milletvekili Yahya Musa, dün (28 Eylül Pazar) Er-Risale gazetesinin internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, Hamas'ın müzakerelere sorunun çözümü ve hakların geri alınması için çıkış yolu gözüyle bakmadığını söyledi.

İşgal rejimiyle müzakerelerin denendiğini ve Filistin davasının yararına hiçbir sonuç çıkmadığını ifade eden Musa, Hamas Hareketi'nin işgal rejimiyle doğrudan müzakerelere hazır olduğu yönünde medyada yer alan haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Hamas'ın Filistin'de işgalin sona erdirilmesinin tek yolu olarak gördüğü direniş yolu üzerinde yürüdüğünü söyleyen Musa, sadece işgale karşı mücadelede direnişi daha da geliştirmeyi ve korumayı düşündüklerini ifade etti.

"Sadece direniş ile işgalciye boyun eğdirebiliriz. Müzakereler, başarısız olduğunu ispat etti" diyen Musa, Filistin Yönetimi ve işgal rejimi arasında yıllardır yürütülen müzakerelerin Filistin halkına yıkımdan başka birşey getirmediğini hatırlattı.

Mısır'da yayınlanan Eş-Şuruk gazetesi, adını açıklamadığı bir Hamas yetkilisine dayandırdığı haberinde, hareketin siyasi ve askeri durumları ve işgal rejimiyle müzakereler konusundaki tavrını gözden geçirmekte olduğunu iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT