1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hamaney ‘terör’ suçundan mahkûm edilirken bir de Filistin için çağrı yaptı!
Hamaney ‘terör’ suçundan mahkûm edilirken bir de Filistin için çağrı yaptı!

Hamaney ‘terör’ suçundan mahkûm edilirken bir de Filistin için çağrı yaptı!

Ontario Eyalet Mahkemesi Hamaney'i terör’ suçundan mahkûm ederken Hamaney hep yaptığını yaptı: Filistin için dayanışma mesajı yayımladı!

22 Mayıs 2021 Cumartesi 12:11A+A-

HAKSÖZ HABER

8 Ocak 2020 sabahı Kiev’e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan havalandıktan kısa süre sonra İran Devrim Muhafızları tarafından düşürülen Ukrayna yolcu uçağının mağdur yakınları Kanada’da açtıkları davadan netice almayı başardılar.

Ontario Eyalet Yüksek Mahkemesi, uçağın düşürülmesini ‘terörist faaliyet’ olarak niteledi. Kararda, İran İslam Cumhuriyeti, İran Silahlı Kuvvetleri, İran Devrim Muhafızları Ordusu, İran’ın dini lideri Muhammed Ali Hamaney, Muhammed-Hüseyin Afshordi, Hüseyin Salami, Seyyid Abülrahim Musavi ve Amir Ali Hajizadeh işlenen terör eyleminden sorumlu tutuldu.

Bu karar ile Ali Hamaney ilk kez terör suçundan mahkum edilmiş oldu. Düşürülen uçaktaki 176 kişinin hepsi yaşamını yitirmişti. 176 kişinin 63’ü Ukrayna vatandaşı olma özelliğine sahipti. Olayın ardından İranlı yetkililer bir süre sorumluluk almayı kabul etmezken İran Devrim Muhafızları ‘insani hata’ sonucunda gerçekleşen hadise şeklinde açıklama yaparak sorumluluğu üstlenmişlerdi. İran devleti ise mağdur yakınlarına 150bin dolar tazminat ödeyeceğini duyurmuştu. 

Kanada’da bu karar açıklanırken Ali Hamaney ise Filistin için dayanışma mesajları yayımlayarak İran’ın her zaman başvurduğu ‘Mescidi Aksa kartını’ kullanma yoluna gitti. Yaptığı açıklamada İsrail’in katliamlarına dikkat çeken Ali Hameney, İslam ülkelerinin Filistin meselesinde sorumlu olduklarını ve Filistin’i desteklemek için samimi bir şekilde sahneye çıkmaları gerektiğini söyledi.

Irak ve Suriye’de binlerce insanın katledilmesinden sorumlu olan Hamaney’in İsrail’in katliamlarından mevzu bahis açmasının komikliği bir yana İslam ülkelerini sorumlu ve samimi olmaya davet etmesi hepten utanmazlığın göstergesi olarak düşünülebilir. Sorumsuzluğundan ve işgüzarlığından bir tek Müslümanların değil Ukrayna halkının da mağdur olduğu İran rejimi dünyaya samimiyet çağrısı yapıyor! Acem fıkrası olarak tarihe geçebilecek bir anekdot!

HABERE YORUM KAT