1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Halkı faize yedirmemek için halka faiz yedirelim
Halkı faize yedirmemek için halka faiz yedirelim

Halkı faize yedirmemek için halka faiz yedirelim

Hazine ve Maliye Bakanlığı dövize dayalı TL mevduat düzenlemesinin detaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü konuşmasına dayalı yeni açıklamada 'nass'lar tamamen unutulmuş görünüyor!

21 Aralık 2021 Salı 14:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Döviz kurlarındaki yükselişin önüne geçmek ve TL mevduatlarındaki kaybı önlemek adına atılacak adımlarla ilgili ilk açıklama dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti.

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan alınacak ekonomik tedbirleri sıralamıştı. Bu tedbirlerden biri olarak da TL mevduatının döviz endeksli kaybının önlenmesi olmuştu. Bu adımın detaylarını bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında duyurduğu "dövize endeksli TL mevduat" düzenlemesinin ayrıntıları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından da paylaşıldı. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada kamuoyuna 'dövize yatırmayın verin biz TL üzerinden size faizli kazanç sağlayalım' minvalinde bir açıklama yapıldı. 

Erdoğan’ın açıklamalarına göre faizli hesaplardan kambiyo vergisi alınmayacağını da hatırlatmalıyız. Görünen o ki nass sadece Merkez Bankası politika faizinde söz konusu ediliyor. 

Öte yandan Erdoğan, temettü ödemelerindeki vergi düşüşü ve devlet borçlanma senetlerindeki verginin kaldırılması ile halkı, farklı finansal araçlara da davet etmiş oldu.

Bir kısmı şüpheli ve bir kısmı haram bu enstrümanlara yöneltilen halkın kendisini enflasyona ezdirmemesi için yönelebileceği farklı bir yöntem yok muydu?

Erdoğan dün yastık altı diye tabir edilen yatırımların dahi farklı enstrümanlarla finansal ekonomiye kazandırılacağını söyledi. Yani '3-4 tane çeyrek altınınız varsa getirin onları da faizlendirelim' dedi. 

Her ne kadar kurlardaki hızlı düşüş insanları sevindirse de bilinmelidir ki bu yeni model parlak bir gelecek vaat etmiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığının ilgili açıklaması,

hazine-ve-maliye-bakanligi.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum