1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep’teki Saldırılar Kahramanmaraş’ta Telin Edildi
Halep’teki Saldırılar Kahramanmaraş’ta Telin Edildi

Halep’teki Saldırılar Kahramanmaraş’ta Telin Edildi

Kahramanmaraş Platformu Rusya’nın Halep’teki masum insanlara yaptığı saldırıları telin eden bir basın açıklaması yaptı.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 14:35A+A-

Kahramanmaraş’taki sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Kahramanmaraş Platformu zulüm altında hayatta kalmaya çalışan ve zalimler topluluğuna amansız bir direniş örneği gösteren izzetli Halep halkına destek için toplandı. Kahramanmaraş platformu adına dönem sözcüsü Av. Yusuf Bülbül’ ün okuduğu basın açıklamasında Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi ve yardım çağrısında bulunuldu. Zalim Esed rejimi ve Rus uçaklarının saldırıları sonucunda 300'ü aşkın kadın, çocuk, yaşlı, genç Suriyeli kardeşimiz katledildiğini, Halep'te yaşayan 400 bin sivilin ise katliamla karşı karşıya olduğunu, Rusya ve rejim güçlerinin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarının her geçen gün artarak devam ettiği vurgulanan açıklama şu şekilde devam etti: Bütün bu saldırılar ve katliamlar karşısında, ne yazık ki dünya kamuoyundan, özellikle de Müslüman ülkelerden cılız kınama mesajları dışında hiç bir tepki ve yaptırım gelmiyor. Zalim Esed ailesi eliyle yürütülen Baas rejimi, küresel emperyalizmin de desteğini alarak yüzbinlerce Suriyeli sivili dünyanın gözleri önünde katletmeye devam ediyor.

Suriye direnişinin, kendi iç dinamikleri ve dünya kamuoyunun maddi ve manevi desteğiyle başarılı olacağına, mazlumların âhının asla yerde kalmayacağına ve zalimin zulmünün kesinlikle ebedi olmayacağına dair inancımız tamdır.

Bizler Kahramanmaraşlı sivil toplum örgütleri olarak Ümmet Coğrafyasındaki çeşitli terör örgütleri aracılığıyla yürütülen küresel terörizmin gerçekleştirdiği, tüm zulümlerin ve katliamların biran önce sona ermesini, adaletin ve barışın yeniden Müslümanlar eliyle dünyaya hakim kılınmasını diliyor, katilleri ve zalimleri şiddetle lanetliyor, kahrolsun Esed, kahrolsun, Rus emperyalizmi, kahrolsun Çin emperyalizmi, kahrolsun ABD emperyalizmi, kahrolsun küresel terörizim diyor, dünya kamuoyuna; Suriye’deki direnişe, kitle gösterileri, konsolosluk eylemleri, basın yayın faaliyetleri, konferanslar ile destek verme ve özellikle de insani yardım gönderme çağırısında bulunuyoruz.

Küresel stratejiler ve iğrenç iktidar hesapları ile 400 bin sivilin çoluk çocuk demeden, vicdansızca, hunharca, alçakça katledilmesini, 2 milyona yakın insanın yaralanmasını, 4 milyondan fazla insanın mülteci durumuna düşürülmesini, 6.5 milyon insanın Suriye içinde yer değiştirmek zorunda kalmasını ve Halep'te gerçekleştirilen son katliamları Kahramanmaraş Platformu olarak şiddetle ve nefretle lanetliyor, mazlum Suriye halkının yanında olduğumuzu, kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı, Hakkın ve adaletin, zulmü ve zorbalığı yeneceğine olan inancımızı buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz.. Zalimler bilmelidir ki, tarih zalimlerin ve diktatörlerin trajik sonlarıyla doludur. Yaşasın Zalimler İçin Cehennem!

1-(2)-001.jpg

2-(2).jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum