1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep'teki Kuşatma ve Katliamlar Bartın'da Protesto Edildi
Halep'teki Kuşatma ve Katliamlar Bartın'da Protesto Edildi

Halep'teki Kuşatma ve Katliamlar Bartın'da Protesto Edildi

Bartın Özgür-Der Temsilciliğinin öncülüğünde yapılan basın açıklamasıyla Halep zulmü kınandı ve zulme uğrayan Halepli kardeşlerimiz için dua edildi.

03 Aralık 2016 Cumartesi 17:55A+A-

Arap Camii önünde toplanan Bartın Özgür-Der mensuplarına diğer İslami STK’ların da destek vermesiyle gerçekleştirilen eylemde ‘’Halepli Mazlumların Yanındayız’’ ve ‘’Halep’in Çığlığına Sessiz Kalma’’ pankartları açıldı. Ayrıca eylemde ‘’Halep Halkı Yalnız Değildir!, Bartın’dan Halep’e Direnişe Bin Selam!, Yaşasın Ümmet Dayanışması, Müslüman Zulme Boyun Eğmez!, Katil İran Suriye’den Defol!, Katil Rusya Suriye’den Defol!, Katil Esed Suriye’den Defol!, Halep Halkı Yalnız Değildir!, İşbirlikçi Hayinler Hesap Verecek sloganları atıldı.

Takdim konuşmasını gerçekleştiren Şuayb Mekeç şunları belirtti: “Halep halkı üzerinden İslam ümmetine ders verilmeye çalışılıyor. Katil İran, Rusya, Esed ve onların işbirlikçisi olan PKK, PYD kardeşlerimizi katlediyor ve direnişi sindirmeye çalışıyor. Ancak başta Halep halkı ve mücahitleri olmak üzere İslam ümmeti bu zorbalığa karşı direniyor, direnmeye de devam edecek Allah’ın izniyle. Müslüman halklar şunun bilincinde olmalıdır ki; Halep’in düşmesi demek Anadolu’nun, Kudüs’ün bütün bir coğrafyamızın düşmesi demektir. Bu yüzden Halep’in direnişine destek vermek bütün Müslümanların şu an için en öncelikli sorumluluklarındandır.”

Ardın sözü alan Aydın Kuloğlu basın metnini okudu. Basın metninin okunmasından sonra Muharrem Olgun tarafından dua edildi ve eylem sona erdirildi.

img_3540-(1).jpgimg_3544.jpgimg_3577.jpgimg_3598.jpg

Basın metni:

HALEP KATLİAMI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

03.12.2016

Bismillahirrahmanirrahim...

Bugün bir kez daha Suriye’den yükselen feryadın acısını hissederek burada toplanmış bulunmaktayız. Katil Esed diktatörlüğüne karşı, Suriye halkı tarafından Mart 2011’de Deraa’da başlatılan onurlu direniş, 6 yıldır devam ediyor.

Suriye halkının onurlu cihadı, bir yandan küresel oyun kurucu zalim sahtekârların, kirli yüzlerindeki maskeyi düşürürken; diğer yandan coğrafyamızda boy veren işbirlikçi hainleri, satılık kalemleri, mezhepperest fanatikleri, kokuşmuş pasif teşkilatları da ifşa ediyor. Kısaca Suriye cihadı, hakla batılın, iman ile küfrün, mümin ile münafığın, Musalarla Firavunların, ümmete kazık atanlarla sabır ve zorlukta yardımlaşanların, birbirinden ayrıştığı, safların netleştiği, adeta Furkan Savaşı’na dönmüş bulunuyor.

Özgürlük, adalet ve iman uğruna seferber olunan bu yolda, 600 bin evladını şehit veren, milyonlarca evladını yaralı ve muhacir bırakan, Müslüman bir halkın, tarifi imkânsız acılarına rağmen, modern dünyanın hiçbir adım atmaması; aksine doğrudan veya dolaylı olarak katillere destek vermesi, yaşanan trajediyi daha da derinleştiriyor.

Suriye halkının direnişi karşısında tutunamayan Baas diktatörlüğünü kurtarmak için,  Esed’in yardımına koşan, mezhepperest İran devleti, İran’ın silahlı örgütleri, Irak, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden getirilip İran’ın mezhepçi idealleri uğruna Suriye’yi işgal eden onlarca fanatik Şii örgütün karadan işlediği katliamlara, Rusya ve Esed uçakları havadan vurarak destek oluyor.

Tüm bu güçlere rağmen diz çökmeyen Suriye direnişi, katil Rusya’nın savaşa tüm gücüyle dahil olmasıyla, çok daha yıkıcı, ahlaksız bir katliama maruz kalmıştır. Rusya, Esed, İran şer ittifakının en yoğun şekilde saldırıp katliam yaptığı şehir, Suriye cihadının kalesi, direnişin sembolü hâline gelen Halep olmuştur. Halep direnişini kıramayan katil ittifak, dünyanın da sessizliğinden güç alarak, uluslararası anlaşmalarla yasaklanmış olan kimyasal silahlara, misket bombalarına, vakum bombalarına, varil bombalarına kadar,  katliamın boyutunu yükseltmiştir.

Son iki haftada Rus ve Esed uçaklarının vurduğu kuşatma altındaki Doğu Halep’te artık fırınlar ekmek çıkaramıyor, yaralıları tedavi edecek hastane bulunmuyor. Rus uçakları bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekanları vuruyor. Halep’e deprem etkisi yaratan sığınak delici bombalar atılıyor ve enkazların altından her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor. Son iki haftada katledilen sivil sayısı 600’ü geçerken, yaralı sayısı tam olarak bilinmiyor.

Rusya ve İran’ın katliamlarına uydurduğu “terörle mücadele”   kılıfı Halep’i imha etmenin gerekçesini oluşturuyor. Bugün için terörle mücadele bahanesine sığınan Batılı devletlerin aslında terörü destekleyen asıl unsurlar olduğu herkese malumdur. Katil IŞİD bahanesiyle Irak ve Suriye’de yeniden bölgeyi dizayn etmeye kalkışan ABD ve yandaşlarının terörizmi bir bahane olarak kullandığı ve bölgemizi ateşe attığını biliyoruz.

Suriye’de IŞİD’le mücadele bahanesiyle, katil PKK/PYD çeteleriyle işbirliği yapıp Kuzey Suriye’yi işgal etmek isteyen ABD’nin sığındığı yalanlarla, Rusya’nın Halep’i vururken sığındığı yalanların aynı olması bir tesadüf değildir. Nitekim “Fırat Kalkanı” operasyonu ile ABD’nin maskesi düşmüş, Batı dünyasının hevesleri  kursaklarında kalmıştır. Allah’ın izniyle Halep direnişi de Rusya ve İran’ın gerçek terörist olduğunu açığa çıkartmıştır.

Mısır, Suriye ve Irak’ta yaşanan darbe ve katliamlar aslında İslâm ümmetine yönelik topyekün bir operasyonun halkalarıdır. Nitekim 15 Temmuz akşamı girişilen alçaklık darbesi de bu genel operasyonun bir halkasıdır.

Bu manada Halep direnişi sadece Haleplilerin, Suriye’nin değil; tüm İslâm ümmetinin onur savaşıdır. Türkiyeli Müslümanlar,  bu durumda Halep direnişine sadece insani yardımlar yapılmasını değil; Halep’te direnen Müslümanların her türlü modern silahla açıktan ve güçlü bir şekilde desteklenmesini talep etmelidir. Çünkü bugün Halep düşerse yarın İstanbul düşer. Halep kazanırsa özgür Kudüs’ün yolu açılır. Bu yüzden Halep’i, Musul’u, Gazze’yi savunmak, İSTANBUL’u  ve Anadolu’yu  savunmaktır. Asıl olan, terörist  ABD, Rusya, İran ve tüm işbirlikçi şer odaklarının planlarını boşa çıkarmaktır.

Evet, Halep tüm dünyanın gözü önünde yanıyor... Kadim İslâm medeniyetinin göz bebeği olan şehirlerimiz, adeta silinmek isteniyor. Halep, üzerine ölü toprağı serpilmiş bir ümmetin , aleyhinde, Allah’a şahitlikte bulunarak direniyor. Halep ümmetin suskunluğunu, acizliğini, konformist nemelazımcı sinmişliğini yerin dibine batırırcasına, vakur ve izzetle, yalnız Allah’a dayanarak, ümmetin şerefini koruyor.

Tüm zulümlere rağmen Halep direnecek ve Allah’ın izniyle, Suriye cihadı zafere ulaşacaktır. Şüphesiz ki Allah’a kafa tutan Amerika, Rusya, İran ve tüm küresel tağutlar ve onların kirli işbirlikçileri,  bir gün gelecek, ataları Firavun gibi, Nemrut gibi,  tarihin karanlık çöplüğüne gömüleceklerdir. Rabbimizin Al-i İmran / 12 de buyurduğu gibi :    Kafirlere de ki: “Siz mutlaka yenilgiye uğrayacaksınız ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız. Orası ne fena yataktır!” (Al-i İmran / 12)

Müslümanlar olarak, bir var oluş- yok oluş mücadelesi  içindeyiz. Ya öleceğiz, ya dirileceğiz! Ya susup kahrolacağız, ya da hakkı haykırıp özgürleşeceğiz. Durmanın, ağlamanın, susmanın zamanı değil şimdi!.  İşte zalimler yanı başımızda! İslam coğrafyasının hemen her yerinde kardeşlerimizi öldürüyor, kadınlarımıza el uzatıyor, çocuklarımızı katlediyorlar!

BARTIN’lı   Müslümanlar  olarak,  bu zulmü ve zulme sessiz kalanları, bir kez daha lanetliyor, Suriye’de onurlarıyla mücadele eden mücahit kardeşlerimize, Rabbimizden, yakın bir zafer diliyoruz. 

ÖZGÜR-DER BARTIN TEMSİLCİLİĞİ

 

img_3606.jpgimg_3619.jpgimg_3623.jpgimg-20161203-wa0014.jpg

Dua Tam Metni;

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Rabbimiz!

Her şeyi yaratan, yaşatan ve sahibi ancak sensin. Her şeyin kendisine muhtaç olduğu, hiç kimseye muhtaç olmayan, sınırsız kudret ve yücelik sahibi hamid olan sadece sensin. Her şeyi gören, her şeye şahit olan, her şeyi hesap günü için kaydeden sensin ancak.

Rabbimiz!

Bu meydanda, senin huzurunda, senin şahitliğin altında, sırf Rabbimiz Allah'tır dedikleri ve İslami bir yönetim için mücadele ettikleri için küresel küfür güçleri ve yerli işbirlikçileri tarafından  katliama uğratılan Halep  Müslümanlarına olan İslami desteğimizi ortaya koymak, senin taraftarlarının safında olduğumuzu ilan etmek için toplandık.

Rabbimiz!

Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de, Kafkasya’da, Doğu Türkistan’da, Arakanda ve dünyanın dört bir yanında sırf Rabbimiz Allah'tır dedikleri için, bu yolda mücadele ettikleri için zulme uğratılan, katledilen, işkence edilen, yurtlarından sürülen tüm müminlere ve mücahitlere mücadelelerinin sonuna kadar dayanabilecekleri derecede sabır nasib et.

Rabbimiz!

Senin yolunda cihad edenlere, yurtlarından sürülenlere, işkence ve eziyete uğratılanlara, şehit edilenlere ecirlerini eksiksiz ver. Onların senin dinini yaşama ve yaşatma uğrundaki bu şahitliklerini ve şehitliklerini kabul et ve bereketlendir.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında; her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi kıl. İslam düşmanlarının, hainlerin, dinini dünyalık menfaatler için satanların safında olmaktan, onlara yar ve yardımcı olmaktan uzak tut bizleri.

Rabbimiz!

Ümmetin ve ümmete önderlik iddiasında bulunan şahidlik bilincine sahip Müslüman kardeşlerimizin zorlu imtihandan geçtiği bu zorluk günlerinde hepimize yardım et. Ayaklarımızı hak üzere sabit kıl, bizleri dünyada senin taraftarlarından olma izzetiyle, ahirette alnımızın akıyla hesabımızı verme ve sonsuz cennete kavuşma nimetleriyle nimetlendir.

Rabbimiz!

Burada senin huzurunda ve yüce şahitliğinin altında, sırf Rabbimiz Allah’tır dedikleri ve İslam için mücadele ettikleri için zalim Esed rejimi, işgalci Rusya ve dünyaperest hizipçi İran ve yabancı işbirlikçileri tarafından katliama uğratılan başta Halep olmak üzere tüm Suriye Müslümanlarına Deralılara, Türkmendağlılara, Şamlılara, Rakkalılara yardım eyle. Bedir’de, Uhud’da,  Hendek’te Rasulullah as ve sahabesine yardım ettiğin gibi onlara da yardım eyle! Rabbimiz!

Zalim Esed rejimi ile yerli, İran ve Rusya gibi yabancı ve ABD gibi Suriye halkının yanında görünüp Esed’e çalışan işbirlikçilerince katledilen, yurtlarından çıkartılan, açlığa yokluğa mahkum edilen, hapishane ve işkencelerde acı çektirilen milyonlarca Suriyeli mazluma sabırlar ver, onlara kurtuluş nasip eyle.

Yapılan saldırılar esnasında yakınları şehit edilen ve yaralanan Müslüman kardeşlerimize sabır, sekinet ve tevekkül nasib eyle. Bu dayanılmaz acılara karşı gösterdikleri sabır, metanet ve tevekküllerini ahiret kurtuluşları için vesile eyle.

Rabbimiz!

Bizleri her daim Müslümanların, İslam ümmetinin, senin yolunda mücadele edenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında ve safında, her daim razı olacağın saflarda kıl. Bizleri onların yar ve yardımcısı, destekçisi eyle.

Rabbimiz!

Bizleri İslam düşmanlarının ve hainlerin; ırkını, kavmini, mezhebini, meşrebini, şeyhini, hocasını önceleyen, ilahlaştıranların değil, dinini dünyalık menfaatler için satanların değil; senin dinine yardım eden, din kardeşlerinin yanında duran, rehberi Kuran olan, yolu Hz Rasulullah as olan, öncüleri sahabe öncülerimiz ve salihler olan kullarından eyle.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum