1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’te Kaçmaya Çalışan Çocukları Vurdular
Halep’te Kaçmaya Çalışan Çocukları Vurdular

Halep’te Kaçmaya Çalışan Çocukları Vurdular

Esed’in ölüm kusan makinelerinden kaçmaya çalışırken hedef oldular.

23 Eylül 2012 Pazar 22:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed ordusu Halep'in Bab ilçesi yolunda Halep'ten kaçmak isteyen insanların bulunduğu sivil arabayı savaş uçaklarıyla bombaladı.

2'si kadın, 5'i çocuk 7 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı. Yaralılar da kadın ve çocuklardan oluşuyor.

İşte katledilen kişilerin isimleri:

1. Rabia Kısas
2. Ruteyne el-Humsi
3. Muhammed Mar'i (4 yaşında)
4. Hacer Mar'i (5 yaşında)
5. Barae el-Umri (3 yaşında)
6. Hacer el-Umri (5 yaşında)
7. Ğadir el-Humsi (6 yaşında)

suriyeli-cocuklar-aileler-halep-bab-aleppo-syria.jpg

Bu arada Halep'in birçok bölgesinde elektriklerin kesildiği öğrenildi. Halkın yeni bir katliam korkusu içinde olduğu haberleri geliyor.

200 EVİ YAKTILAR

Öte yandan Suriye'de Esed’e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda bugün de çok sayıda kişi katledildi.

Şam'ın Hacer Esved bölgesine düzenlenen baskınlarda da güvenlik güçlerinin stok depoları ve iş yerleriyle birlikte 200'e yakın evi yaktığını ve bazı evleri de yıktığını belirten Suriye Genel Devrim Konseyi, askerlerin kentin Kadem, Hacer Esved, Tadamun ve Mudamiyet eş Şam bölgelerindeki baskınlarda yüzlerce evi yağmaladığını vurguladı.

otobus-katliam-sam-syria.jpg
Şam kırsalında sivilleri taşıyan bu otobüs de dün Esed güçlerinin saldırısına uğramıştı. Saldırıda 13 Suriyeli katledildi.

Esed birliklerinin top ateşine tuttuğu Zabadani'den dumanların yükseldiğini aktaran konsey, kentin uzun bir zamandan beri rejimin operasyonlarına maruz kalmasından dolayı halkın temel gıda malzemelerine ulaşmakta zorluk çektiğine değindi.

Konsey, Halep'te 90 askerin teçhizatlarıyla birlikte, kentin Midan bölgesinde ise onlarca askerin mahiyetindeki tanklarla Özgür Suriye Ordusu'nun safına geçtiğini duyurdu.

Savaş uçaklarının Sahur bölgesinde bir fırını bombalaması sonucu onlarca kişinin yaralandığına işaret eden Konsey, şehrin Mesekin Hanu, Firdevs, Kerm Beyk bölgelerinin hava ve top ateşine tutulduğunu, çok sayıda top ve havan mermisinin yerleşim yerine düşmesiyle bazı evlerin yıkıldığını ve onlarca evin de hasar gördüğünü vurguladı.

Direnişçiler Uçak Düşürdü

Bu arada muhalifler, İdlib'in Eterib bölgesi çevresinde bir savaş uçağı düşürdüklerini duyurdu. Uçağın Rus yapımı MİG savaş uçağı olduğu kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT