1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Haksöz-Haber Taziye İçin Abdulkadir Salih’in Evinde
Haksöz-Haber Taziye İçin Abdulkadir Salih’in Evinde

Haksöz-Haber Taziye İçin Abdulkadir Salih’in Evinde

Yılmaz Bilgen, taziye için şehit komutan Abdulkadir Salih'in ailesini Haksöz-Haber adına ziyaret etti.

26 Kasım 2013 Salı 17:28A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazeteci arkadaşımız Yılmaz Bilgen, Suriye direnişinin sembol isimlerinden Abdulkadir Salih’in şehadetinden sonra ailesi ve Liva et-Tevhid yetkilileriyle görüştü.

Geçtiğimiz günlerde Abdulkadir Salih’in şehit edilmesini müteakip Azez yakınlarında bulunan köyü (Mera) Esed güçlerince bombalandı. Liva et-Tevhid yönetimi ve şehit Abdulkadir Salih’in ailesi taziye amaçlı ziyaretlere, bombalı saldırılarda yeni bir facia yaşanmaması için ara vermişti.

Birkaç gün önce taziyeleri yeniden kabul etmeye başlayan ve grubun üst düzey temsilcilerinin de aralarında yer aldığı taziye evini ziyaret edenler arasında gazeteci arkadaşımız Yılmaz Bilgen de vardı. Bilgen, şehit komutan Abdulkadir Salih’in abisi ve Liva et-Tevhid lideri Abdulaziz Selame ile özel bir söyleşi gerçekleştirdi.

Suriye’de Abdulkadir Salihler Bitmez

İlk olarak Şehid’in abisi Muhammed Salih, Türkiye kamuoyuna şu mesajları verdi:

“Abdulkadir bizim yaşarken de iftiharımız idi. Ölümüyle tüm ümmetin iftiharı oldu. O dünya Müslümanlarının derdiyle her daim meşgul biri idi. Filistin, Afganistan, Çeçenistan, Irak ve diğer coğrafyalarda yaşayan mazlumların dertleriyle her zaman dertlenmekteydi. Bu noktada her zaman faal oldu. Sonra ateş bizim ülkemize düştü. O yine hiç tereddüt etmeden ticaretine nokta koyup Suriye diktatörüne karşı kıyamın en ön saflarında yer aldı. Halep’e giren güçlerin en başına o vardı. Sonrasında mücahitleri daha büyük çapta örgütledi ve Suriye’nin en büyük direniş halkasını oluşturdu.

Abdulkadir çok samimi olarak şehit olmak istiyordu. Rabbi de onun bu arzusunu kabul etti ve Suriyeli çocukların geleceğini aydınlık kılmak için ve bu topraklara Allah’ın nizamını hâkim kılmak için canını vermekten geri durmadı. Esed ve yandaşları için Abdulkadir ve diğer direniş şehitlerinin kanları birer kâbus olacaktır.

Türkiyeli Müslümanlar şehidimizi bağrına bastı. Bunu gördük. Ben Türkiyeli kardeşlerimize minnettarım. Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmesinler. Suriye’de Abdulkadirler bitmez ve toprağa düşen her şehit kurtuluşumuza bizi bir adım daha yaklaştırmaktadır.” 

Taziyeleri kabul edenler arasında Tevhid Tugayı dış işler sorumlusu Ahmed el Hatib, Kadı Hasan Geyyari ve hareketin lideri Abdulaziz Selame gibi isimler de vardı.

Şehit Abdulkadir Salih’in abisinin ardından kısa bir açıklama da grubun lideri Abdulaziz Selame’den geldi. Abdulaziz Selame, özetle şunları söyledi:

“Çok yiğit bir savaşçımızı kaybettik. Abdulkadir Salih samimiyeti, cesareti, bilgisi, imanı ve zekâsı ile Suriye direnişinde önemli bir rol oynadı. Ancak onun Esed zulmüne başkaldırısı geleceğin özgür Suriye’si adına idi.

Suriye’de direniş geri dönülmez bir yola girdi. Bu kıyamda daha çok şehitler verilecektir. Ancak bu halk yeniden esarete boyun eğmeyecektir. Abdulkadir ve diğer şehitler şahitler olarak yazıldı. Allah ümmetin mazlumlarına şehadet ya da zafer nasip edecektir. Bunun dışında başka bir yol zaten yok.

Kimse merak etmesin Suriye’de kıyam durmayacak. Herkesin malumu olduğu üzere gruplar birleşme ve birlikte savaşma kararı aldı. Bu sonuca gelinmesinde şehit Abdulkadir’in emekleri çok büyüktü. Allah’ın izniyle 3 ay içerisinde tüm Suriye’de birlikte hareket eden tek güç haline geleceğiz. Ümmetin iftiharı olacak bir direnişin bu coğrafyadan verildiğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Türkiye halkı, yönetimi ve sivil toplum kuruluşlarıyla yanımızda oldular. Abdulkadir Salih’i bu kadar içten sahiplenen bir halkın hamiyetperverliğini Suriyeliler hiçbir zaman unutmayacak.

Biz son yüzyılın en büyük despotuna karşı savaşıyoruz. Bu savaşta da maddi etkenlerden çok manevi dinamiklerin etkin olduğu bir mücadele veriyoruz. Allah Suriyeli mazlumlara da kendi iradelerinin tecelli ettiği bir gelecek nasip edecektir. Niyazımız ve savaşımız bunun içindir.”

abdulkadir-salih-abdel-qader-saleh-taziye-01.jpg

abdulkadir-salih-abdel-qader-saleh-taziye-03.jpg

abdulkadir-salih-abdel-qader-saleh-taziye-04.jpg

abdulkadir-salih-abdel-qader-saleh-taziye-06-abisi-ve-yilmaz-bilgen.jpg

abdulkadir-salih-abdel-qader-saleh-taziye-05.jpg
Abdulaziz Selame, Muhammed Salih, Yılmaz Bilgen

abdulkadir-salih-abdel-qader-saleh-taziye-07-abisi.jpg
Muhammed Salih...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum