1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz dergisinin Temmuz 2022 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Temmuz 2022 sayısı çıktı

Haksöz dergisinin Temmuz 2022 sayısı çıktı

Haksöz dergisi Temmuz 2022 tarihli 376. sayısında ahlaki dejenerasyona dikkat çeken bir kapakla çıktı.

05 Temmuz 2022 Salı 12:00A+A-

HAKSÖZ HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisi Temmuz 2022 tarihli 376. sayısında “Topluma Yönelik En Büyük Tehdit: Ahlaki Dejenerasyon” manşetiyle çıktı.

Kapak konusunun ele alındığı Gündem yazısında laik ahlak anlayışının çürütücülüğüne vurgu yapılarak cinsel sapkınlıklara ve münkere karşı tavır almanın önemine dikkat çekiliyor.

Zehra Türkmen, LGBT ahlaksızlığının özendirilmesi ve küresel çapta yaygınlaştırılmaya çalışılması karşısında Müslümanların sorumluluklarına işaret ediyor.

Yunus Çolakoğlu, toplumsal bir yaraya mercek tutuyor; gençlerimizi kuşatan madde bağımlılığıyla mücadele etmenin gerekliliğine dair tespitlerini paylaşıyor.

Rıdvan Kaya, kimlik krizi üzerine kaleme aldığı yazısında aileyle, ırkla, etnik kökenle değil, Rabbimizin bize ihsan ettiği kimlikle kendimizi ifade etmenin ve bu doğrultuda yaşamanın değerine odaklanıyor.

M. Hasip Yokuş, hayırlı bir topluluk olmanın temel kriteri olarak emr-i bi’l maruf ve nehy-i anil münker prensibini ele aldığı yazısında tebliğ sorumluluklarımızla ilgili hatırlatmalarda bulunuyor.

Sinan Ön, ‘Evrensel İnsan Hakları Bildirisi’nin evrenselliğini sorguladığı yazısında seküler hukuk anlayışına dayanarak ortaya çıkan bir bildirinin İslam toplumlarında uygulanmasının mümkün olup olmadığını tartışıyor.

M. Masum Yokuş, hakikat arayışını işlediği yazısında nihilizm meselesini irdeliyor; anlam boşluğunun yol açtığı ahlaki, siyasi ve ekonomik krizlere dikkat çekerek vahiyle beslenen aklın yol göstericiliğine ve karanlık dehlizlerden çıkmak için fıtrata uygun yaşamanın önemine işaret ediyor.

Cahit Çekmen, kitlelerin manipüle edilmesinde medyanın gücünü ele aldığı yazısında Firavun’un sihirbazları üzerinden bir medya analizi yapıyor.

Arundhati Roy, Müslümanların evlerini yıkmaya başlayan Hindistan’ın Hindu-faşist bir yapıya dönüşmesini ele alırken İsmail Patel, İsrail usulü yöntemlerle Müslümanları sindirmeye çalışan Hindistan yönetimiyle İsrail arasındaki yakınlaşmayı değerlendiriyor.

Murat Kayacan, Kur’an’da Allah ve Resul kavramlarının yan yana hangi bağlamlarda geçtiğini irdelediği yazısında Resul’e itaat ve nebilere kitap verilip verilmediği konularına dair yorumlarda bulunuyor.

Akan Akamak, tövbe konusunu işlediği yazısında hata ve tövbe kavramlarını inceledikten sonra tövbenin oluşumu, gerekliliği ve şartlarını tahlil ediyor.

Fevzi Zülaloğlu, kurban üzerine bir deneme kaleme alırken, bir diğer yazısında Rıdvan Kaya, kurban ve kurban bayramı üzerinden Allah’a yaklaşmak için vesile aramanın ve muhasebe yapmanın önemine, dayanışma zorunluluğuna dikkat çekiyor.

Matt Unicomp, İslam’ı Avustralya’ya götüren Afgan devecilerin hikâyesini; Chris Mullin, Peter Oborne’nin “İbrahim’in Kaderi” kitabı üzerinden Batı’nın İslam ile ilişkilerini kaleme alıyor.

Ahmet Kerim Artuk, Aynur Yavuz’un henüz yayınlanan “Yası Tutulamayan Hayatlar” romanını tahlil ettiği yazısında Suriyeli mülteciler üzerinden köpürtülen ırkçı dalgaya da dikkat çekiyor.

Ali Emre, Nazım Hikmet şiirinde Ortadoğu değinilerini konu edindiği ve şiirlerden pasajlar sunduğu yazısında “Ortadoğu” adlandırmasını da sorguluyor.

Dergi Bünyamin Doğruer’in şiiriyle kapanıyor.

whatsapp-image-2022-06-30-at-11-36-09.jpeg

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İRTİBAT:

0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

4 Yorum