1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz dergisinin Ocak 2023 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Ocak 2023 sayısı çıktı

Haksöz dergisinin Ocak 2023 sayısı çıktı

Haksöz dergisi Ocak 2023 tarihli 382. sayısında muhacirlerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken bir kapakla çıktı.

05 Ocak 2023 Perşembe 11:50A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisi Ocak 2023 tarihli 382. sayısında “Ensar Olma Şerefi Seçim Sürecine Feda Edilmemeli” manşetiyle kapaktan muhacirlerle ilgili hassasiyet çağrısında bulundu.

Gündem yazısında muhacirlere yönelik muhalefet partilerinden sadır olan ırkçı-ayrımcı söylemin toplumda bulduğu karşılık, muhacirlerle ilgili algılar ve dezenformasyonun yanı sıra iktidarın yaklaşan seçimleri düşünerek on yıldır izlediği insani siyasete halel getirecek yaklaşımları ve hassaten geri gönderme gündemi ele alınıyor.

Kapak yazıları bağlamında Ümit Kudbay, geri gönderme işlemlerinde yaşanan hukuksuzlukları ve Müslümanca duruşun önemini işlerken Suriyeli STK temsilcileri Taha Gazi ve Mehdi Davut, geri gönderme merkezlerinde yaşanan ihlaller hakkında bilgi veriyorlar.

Rıdvan Kaya, doğru iletişim ve sahih bilgi için soru sormanın değerini irdelediği yazısında cedelciliğin sakıncalarına değiniyor; güzel ahlakın inşasında öğrenme tutkusunun önemine işaret ediyor.

Şuayb Mekeç, erken yaşta evlilik meselesini tahlil ettiği yazısında konunun fıkıhta nasıl işlendiğini ve bunların ışığında meselenin günümüzde nasıl anlaşılması/uygulanması gerektiğini ortaya koyuyor.

Eyüp Togan, dünya kupası hakkında genel bir değerlendirme yaptığı yazısında turnuvanın sermaye-reklam ve bahis/kumar boyutlarını merkeze aldığı bir kritiğe imza atıyor.

Mustafa Akman, oksidentalizm kavramını tahlil ettiği yazısında oryantalizm ile oksidentalizm arasındaki yaklaşım farklarını masaya yatırıyor; bu iki kavramın birbirinin mukabili olarak kullanılıp kullanılamayacağını tartışıyor.

Hamza Türkmen, Hüsnü Aktaş ile yaptığı uzunca söyleşinin ikinci bölümünde Yeni Ölçü dergisinin hikâyesinin yanı sıra dönemin İslamcı algısı ve kimi tarihî tanıklıklar da yer alıyor.

Ahmet Özbay, gençlik konusunu etraflıca incelediği yazısında Kur’an’da genç anlamında kullanılan kavramları irdeliyor ve gençlerin hangi bağlamlarda ve nasıl örnekliklerle sunulduklarını irdeliyor.

Murat Kayacan, sabır ve hüzün kavramlarını ele aldığı yazısında son peygamber bağlamında Kur’an’ın sabra ve hüzne çizdiği çerçeveyi ortaya koyuyor.

Abdurrezak Dervişoğlu, put kavramını merkeze aldığı yazısında mahiyet itibariyle modern dünyada bu kavramın yerini alan unsurları ve bu unsurlarla kurulan ilişkileri ele alıyor.

Bünyamin Doğruer, yazısında İslami şahsiyet inşasının değerini ortaya koyuyor.

haksoz382.jpg

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İRTİBAT:

0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

3 Yorum