1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hakimler Kendilerini de Dinletmiş!
Hakimler Kendilerini de Dinletmiş!

Hakimler Kendilerini de Dinletmiş!

Yasa dışı dinlemelerdeki bir detay bu kadarına da pes dedirtti. Hakimler polisin hazırladığı IMEI listesinin kime ait olduğuna bakmayınca kendilerini de dinletmişler.

10 Nisan 2014 Perşembe 11:08A+A-

Paralel yapı'ya karşı ilk operasyon niteliğinde olan Adana'daki soruşturmasının detayları yasa dışı dinlemenin boyutunu gözler önüne serdi. Dosyadaki bilgilere göre 'dinlenenler arasında bulunan savcı ve hakimler' farkında olmadan kendileri için dinleme onayını vermiş. Dinleme kararları ağırlıklı olarak cihazlar üzerinde yer alan İMEİ numaraları ile alınmış. Dinlenen kişilerden 10'u Adana Adliyesinde görev yapan hakim ve savcı. İddialara göre bazı dinleme kararlarının altında dinlenen hakimlerin kendi imzaları bulunuyor. Yazıda isim ve telefon numarası yer almadığı için hakimin hakkında dinleme kararı verdiği cihazın kendi telefonu olduğunu fark edemediği ileri sürülüyor. Ancak bu iddia henüz savcılık tarafından resmen doğrulanmadı. Operasyonunun müfettişlerin yaptığı incelemenin ardından hazırlanan raporun savcılığa gönderilmesi ile başladığı öğrenildi. Adana'daki gibi başka pek çok ilde de benzer yöntemlerle dinleme kararları alınarak çok sayıda kişinin dinlendiği bu yüzden operasyonun önümüzdeki günlerde farklı illere de yansıyabileceği belirtiliyor.

6 POLİS CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Bu arada, gözaltına alınan ve dün savcılığa sevk edilen 8 polisten biri kadın 2'si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2'si emniyet müdürü 6 polis tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin ile aralarında bir komiserin de bulunduğu daha önce istihbarat şubesinde görev yapan şüpheli 6 polis tutuklandı. Polislerin, 'resmi belgede sahtecilik', 'usulsüz dinleme' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildiği öğrenildi.

'BİLMİYORDUM' SAVUNMASI

Suçlanan emniyet müdürlerinden İsmail Bilgin polisteki ifadesinde kanunsuz hiçbir dinleme yapmadığını savundu. Bilgin, dinleme talep edilen numaraların hakim veya savcıya ait olup olmadığını bilmediğini söylerken avukatı İsa Ayanoğlu 'Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Köse ve soruşturma savcısı Şükrü Uçkan, savcılığa suç duyurusunda bulunarak dinlendiklerini ifade etmişler. Bununla ilgili yapılan çalışmada iki kişiye ait cep telefonu IMEI numaralarının karşısına başka isimler yazılarak 6. Ağır Ceza Mahkemesinden önleme dinleme kararı alındığı ortaya çıkmış' dedi. Soruşturmayı, aynı zamanda MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan yürütüyor. Dinleme operasyonunun TIR soruşturması kapsamında yapıldığına dair haberler çıktı ancak soruşturmaların farklı dosyalarda toplandığı öğrenildi.

TIR BASKININA 2 TUTUKLAMA

Bu arada TIR soruşturmasında önceki gün tutuklama kararı çıktı. TIR'larını durdurulmasına sebep olan ihbarın arkasındaki isimler olduğu öne sürülen Jandarma İstihbarat Yüzbaşı H.G. ile Astsubay G. M. daha önce Ankara'da ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Haklarında tutuklama kararı verilen iki zanlı Ankara'da gözaltına alındı. Öte yandan?Sivas ve Kahramanmaraş'ta 112 polisin görev yeri değişti.

***

2 müdür 2 amir daha ifade veriyor

Adana'daki yasa dışı dinleme soruşturması genişliyor. İstihbarat Daire Başkanlığı'nda 2 müdür 2 amir ifade veriyor.

(YENİ ŞAFAK)

HABERE YORUM KAT