1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülerce: İlk Çatlak Mavi Marmara'da Çıktı!
Gülerce: İlk Çatlak Mavi Marmara'da Çıktı!

Gülerce: İlk Çatlak Mavi Marmara'da Çıktı!

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'a konuşan Gülerce Hükümet-Cemaat gerilimini değerlendirdi.

21 Aralık 2013 Cumartesi 14:22A+A-

Türkiye'de gündem damgasını vuran yolsuzluk soruşturması dünya medyasında da tartışılıyor. Amerika'nın en saygın gazetelerinden New York Times konuyla ilgili haberinde, "Uzmanlar, tırmanan siyasi krizin, Fethullah Gülen'in Türk devleti içinde biriktirdiği gücü gösterdiğini söylüyor" yorumunu yaptı.

"GEZİCİLERLE AYNI ŞİKAYETLERİ PAYLAŞIYORUZ"

New York Times'a konuşan Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce de, Gülen'in takipçilerinin Gezi Parkı protestocularının Erdoğan hakkındaki şikayetlerinin birçoğunu paylaştığını ifade etti. İki grubun da, çok güçlenen Erdoğan'ın otoriter tarzından ve AB üyelik süreci ile demokratik reformları terk etmesinden şikâyet ettiğini belirtti.

"İLK ÇATLAK MAVİ MARMARA'DA ÇIKTI"

Gülerce şöyle devam etti: "Sayın Erdoğan'ın aşina olmadığı bir gruptan bahsetmiyoruz. İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemden beri hepimizi şahsen tanıyor. Sayın Gülen'i 20 yıldır tanıyor. (Hükümetle Gülen Hareketi arasında) İlk çatlaklar Mavi Marmara krizi ile çıktı. Sayın Gülen'in tutumu çok netti. Türkiye'nin dış politikasında maceraya atılmaması, Batı'ya yönelimini sürdürmesi ve dış politika meselelerini diyalogla çözmesi gerektiğini hep söyledi."

 

HABERE YORUM KAT

14 Yorum