1. HABERLER

  2. HABER

  3. Guardian Yazarından İsrail'i Boykot Çağrısı
Guardian Yazarından İsrail'i Boykot Çağrısı

Guardian Yazarından İsrail'i Boykot Çağrısı

Guardian gazetesi yazarı Naomi Klein, tüm dünyayı İsrail'i boykot etmeye çağırdı. Klein, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durdurmanın tek yolunun bu olduğunu söyledi

18 Temmuz 2014 Cuma 18:43A+A-

Guardian gazetesi köşe yazarlarından Naomi Klein bugünkü yazısında tüm dünyayı İsrail'e karşı boykota çağırdı. "Yeter. Artık boykot zamanı" başlıklı bir yazı kaleme alan Klein, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması için tüm dünyanın harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Klein, "Çok zaman geçti, şimdi tam zamanı. İsrail'in uyguladığı bu kanlı işgale bir son vermek için en iyi yol tüm dünyanın bir araya gelerek harekete geçmesidir" ifadelerini kullandı. Klein 2005 yılında Güney Afrika'ya uygulanan boykotun bir benzerinin İsrail'e uygulanması gerektiğini savunuyor. Güney Afrika 2005 yılında bütün dünya tarafından boykot edilmişti, spor müsabakaları, olimpiyatlar dahil olmak üzere hiçbir yere davet edilmemiş ve bütün dünya tarafından yalnız bırakılmıştı.

İsrail'e karşı yürütülmesi gereken hareketin üç ayağı olduğunu ifade eden Klein, bunların Boykot, yatırımı geri çekmek ve yaptırımlar (BDS) olduğunu kaydediyor. Klein İsrail'in de Güney Afrika gibi boykot edilmesini ve yalnız bırakılmasını istedi. 2005 yılındaki boykotun Güney Afrika üzerinde etkili olduğunu söyleyen Klein İsrail için bu kadarının yeterli olmayacağını söylüyor ve İsrail'in arkasında duranların bu destekten vazgeçmesi gerektiğini ifade ediyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT