1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Grup Yorum’un devrimci ahlakı
Grup Yorum’un devrimci ahlakı

Grup Yorum’un devrimci ahlakı

Dilan Ekin adlı Grup Yorum üyesinin gruptan aforoz edildiği bilgisini sözde özgürlükçü Grup Yorum Twitter hesabı üzerinden paylaşırken hayranları ve destekçilerini de Dilan Ekin’e karşı linç, aforoz ve sosyal şiddet uygulamaya çağırdı.

27 Nisan 2021 Salı 12:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Grup Yorum üyeleri bir süredir DHKP-C silahlı örgütüne üye olmak suçundan dolayı yargılanıyor. Kimi Grup Yorum üyeleri hapis yatarken kimi üyeleri de açlık grevleri ile hayatını kaybetti.  Grup Yorum üyeleri arasında olan kimi grup üyelerinin beraat etmesi tepki çekti. Grup Yorum’un bazı kaçak üyeleri hakkında da yakalama kararı bulunuyor.  

Grup Yorum üyelerinden İbrahim Gökçek açlık grevi ile hayatına son verirken kendisine refakatçilik yaptığı iddia edilen Dilan Ekin adlı Grup Yorum üyesinin serbest kalmasının ardından İbrahim Gökçek’in ailesini araması ve görüşmek istemesi Grup Yorum için ihanet olarak anıldı. Sözde özgürlükçülük naraları atan Grup Yorum'un kendi üyelerine karşı takındığı tavır ile özgürlükten ne anladığını açığa çıkarması Sol'un özgürlüğe bakışını hatırlayanlar için şaşırtıcı olmadı. Ekin'in Serbest kalmasını bir ihanet sürecine çeviren Grup Yorum Dilan Ekin hakkında; halktan ondan uzak durması talebinde bulunarak görüldüğü yerde yüzüne tükürülmesi gereken bir kişi olduğunu belirten açıklaması şöyle,

dilan-ekin-grup-yorum.jpg

 

Açlık grevleri, söylemleri ve eylemliliği ile yıllardır sol hakim paradigmayı yansıtan Grup Yorum, kendilerine haksızlık yapıldığını iddia ederken kendi eski üyelerine karşı takındığı tavır ile özgürlük kavramı ile olan çelişkili halini de açıklayamıyor.

Grup Yorum haklarında açılan tüm ‘DHKP-C bağı’ iddialarını reddederken şarkı sözleri ile aleyhte beyanda bulunduğu gerçeğini de kimsenin görmediğini düşünüyor.

grup-yorum-dilan-ekin-twitter.jpg

HABERE YORUM KAT

12 Yorum