1. HABERLER

  2. HABER

  3. Görevi Devretti, Silivri’ye Ziyarete Koştu!
Görevi Devretti, Silivri’ye Ziyarete Koştu!

Görevi Devretti, Silivri’ye Ziyarete Koştu!

Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten, görevini devreder etmez soluğu Silivri'de aldı; Başbuğ'u ziyaret etti.

29 Ağustos 2013 Perşembe 15:33A+A-

Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini Korgeneral Akın Öztürk’e devreden Orgeneral Mehmet Erten’in ilk işi Ergenekon davasında ömür boyu hapse mahkûm olan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u ziyaret etmek oldu.

Silivri Cezaevi’nde Adalet Bakanlığı’nın onayı ve Silivri Cezaevi savcısının izni ile gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Orgeneral Mehmet Erten, Silivri Cezaevi’ne önceki sabah geldi. 2 eski silah arkadaşının buluşmasında, İlker Başbuğ’un Hürriyet gazetesinde yayınlanan mektubunda Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için “Bu sessizliği sürdürecek mi?” sözlerinin, karargâhtaki yankıları da değerlendirildi.

KILINÇ DA KOĞUŞTA

İlker Başbuğ’un yeni koğuş arkadaşı ise eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç oldu. Ergenekon davasında 13 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Kılınç, “Silah arkadaşım ve dostum İlker Başbuğ’un yanına gidiyorum” demişti. Kılınç’ın da katılımı ile birlikte Başbuğ ve eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon aynı koğuşta buluşmuş oldu.

Etik Bir Davranış Değil

ESKİ Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın, cezaevindeki komutanların suçlu olduklarını ima eden demecine, avukatı aracılığıyla internet sitesinden yanıt verdi. Avukat İlkay Sezer cevaben şunları yazdı: “Bir kişi hakkında kesin hüküm verilmeden o kişinin suçlu olduğunu söylemek veya ima etmek etik bir davranış olmadığı gibi, hukuki açıdan da fevkalade yanlış bir davranıştır. Söylediği bazı imalı sözleriyle adil yargılamayı ve sürmekte olan yargı sürecini etkileyebileceğini göz önünde bulundurmaması çok anlamlıdır.”

HABERE YORUM KAT