1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gıda Mühendisleri Odası Yasakçılıkta İnat Ediyor!
Gıda Mühendisleri Odası Yasakçılıkta İnat Ediyor!

Gıda Mühendisleri Odası Yasakçılıkta İnat Ediyor!

Mağduriyet yaşayan binlerce meslek sahibi çözüm bekliyor. Dayatmacı tutumun sona ermesi için meslek odalarının yöneticilerinin keyfi mi beklenecek?

04 Ocak 2013 Cuma 12:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı yaptığı açıklamayla yasakçı tutumun aynen sürdürüleceği mesajını verdi. Sorunun çözümü için yetkililerin devreye girmesi bekleniyor.

Bilindiği üzere Sultanbeyli’de bir ekmek fırınında çalışan Betül Koç isimli gıda mühendisinin işyeri ruhsatı için talep ettiği belge, başvurusunda başörtülü fotoğraf verdiği gerekçesiyle Gıda Mühendisleri Odası tarafından reddedilmişti. Konuyla ilgili medyada yer alan haberler üzerine pek çok kuruluş odanın bu tutumunu kınamış ve yasakçı tutumun yol açtığı mağduriyetlerin giderilmesi için yargı ve yasama organlarını göreve çağırmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman odanın skandal tutumunu savundu. Zaman gazetesinin bugünkü nüshasında yer alan haberde, Ataman başörtüsü üzerinden suni bir gündem oluşturulduğunu ileri sürmekte. Yasağın hukuki dayanağının Danıştay 8. Dairesi’nin kararı olduğunu söyleyen Ataman, “Odamız, başörtülü fotoğrafla işlem yapmamaktadır. Bu uygulamayı dayanaksız olarak değil, yasaların belirlediği zorunluluklar nedeniyle yapmaktadır.” iddiasında bulundu. GMO Başkanının en temel insan haklarının mahkeme kararlarıyla sınırlanamayacağını, yasaklanamayacağını bilmemesine şaşırmıyoruz. Yasakçı bir zihniyetle yetişmiş Kemalist kadroların bu evrensel hukuk gerçeğini anlamaları zaten kolay değil.

Yasakçıların tümünün düştüğü çelişkiye, komik duruma GMO başkanı da düşmekten kurtulamıyor. Bir yandan yasağı savunan Ataman, GMO’nun kurulduğu günden bu yana her bireyin eşit haklara sahip olduğu bilincini taşıdığını söylemeyi de ihmal etmiyor.

Ve komediyi şu sözleriyle zirveye çıkartıyor. “Her türlü siyasi, dini, etnik ayrımcılığa karşı olduğumuz gibi, kişilerin inançlarından dolayı ayrım görmeleri ilkelerimize aykırıdır. Başörtüsü üzerinden suni gündem oluşturmaya harcanan çabanın, gıda güvenliği alanında harcanmasını diliyoruz.”

Başörtüsü suni gündemmiş, asıl yapılması gereken iş gıda güvenliğine dikkat kesilmekmiş vs. vs. Petek Ataman da yasakçılarının tümünün sevdiği demagojik kalıbı kullanıyor. Başörtüsüyle uğraşmayalım, asıl sorunlara odaklanalım. İnsanlıktan, hukuktan, vicdandan uzak bir söylem!
Gelinen noktada Petek Ataman gibi yasakçıların insafa gelmesini bekleyecek halimiz yok. Bu zulme karşı bir an önce yetkili-etkili her kurum ve şahıs harekete geçmelidir.
 

Konuya ilişkin ÖZGÜR-DER tarafından yapılan açıklama için tıklayınız

 

 

HABERE YORUM KAT