1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gezi Parkı Eylemcileri Kamalak’a Saldırdı
Gezi Parkı Eylemcileri Kamalak’a Saldırdı

Gezi Parkı Eylemcileri Kamalak’a Saldırdı

Başörtülü eşi duruşmaya alınmadığı için açıklama yapan Mustafa Kamalak’a Gezi Parkı eylemcileri saldırdı. (VİDEO)

06 Haziran 2013 Perşembe 15:30A+A-

Gezi Parkı eylemlerinde polisin şiddet kullanmasını protesto eden Ankara Barosu'na üye bir grup avukat, aynı alanda, duruşma salonuna başörtülü olarak alınmayan avukat eşi ile ilgili açıklama yapmak isteyen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'a saldırı girişiminde bulundu.

Ankara Adliyesi önünde Gezi Parkı eylemlerine destek açıklaması yapan bir grup avukat, bugün duruşmaya alınmayan eşi Zübeyde Kamalak'a destek açıklaması yapmak isteyen SP Genel Başkanı Kamalak'ı konuşturmadı. Grup, Kamalak'ın üzerine yürüyerek alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Adliye önünde görevli güvenlik güçleri Kamalak'ın çevresini sararak fiili saldırı girişimine izin vermedi.

POLİS ŞİDDETİNİ ELEŞTİREN AVUKATLARDAN KAMALAK'A ŞİDDET GİRİŞİMİ

Ankara Adliyesi önünde gerçekleşen protesto eyleminde Ankara Baro Başkanvekili Sema Aksoy bir konuşma yaptı. Konuşması sırasında polis şiddetini eleştiren Aksoy, polis şiddetinde avukatların da zarar gördüğünü belirtti.

Sema Aksoy’un açıklamasının ardından ise kendisi de Avukat olan Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak söz almak istedi. Bu sırada protestoya katılan diğer avukatlar Kamalak’ı konuşturmak istemedi. Kamalak’ı ‘provokatörlük’ ile suçlayan avukatlar, Kamalak için “Provokasyon yapıyorsun, halktan yana ol. Sen ne biçim avukatsın, siyasi kimliğini bırak da gel” şeklinde sözler sarf etti.

KAMALAK ZORLA KONUŞABİLDİ

Avukatların protestoları arasında güçlükle konuşmaya çalışan Mustafa Kamalak, eşi Zübeyde Kamalak’ın başörtülü olduğu gerekçesiyle duruşmalara alınmadığı ve çektiği sıkıntıları gündeme getirmeye çalıştı. Mustafa Kamalak, polis Taksim Gezi Parkı olaylarında uyguladığı şiddeti  onaylamadıklarını söyledi ve yaşanan olaylar da herkesin yasalara bağlı kalması gerektiğine vurgu yaptı.

Kamalak açıklama yaparken avukatların Polis Şiddetini protestosu da sürdü.  Bu arada avukatlardan bir kısmı daha sonra Kamalak’a karanfil verdi. 

mustafa-kamalak.jpg

ZÜBEYDE KAMALAK'IN BAŞÖRTÜLÜ GİRDİĞİ DAVA ERTELENDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın, Ankara Adliyesi'nde görülen bir davaya başörtülü girmesi üzerine mahkeme, duruşmayı erteledi.

Zübeyde Kamalak, Ankara 11. Aile Mahkemesi'ndeki bir "boşanma" davasına başı kapalı olarak girdi.

Hakim Mustafa Karadağ, duruşma zaptına, "Zübeyde Kamalak'ın başı kapalı olarak duruşmaya girdiğini" geçirdikten sonra, duruşmaya son verdiğini bildirdi.

Hakim Karadağ, "Mahkemelerde geçerli olan meslek kuralları, avukatların, davanın görüldüğü mahkemenin ve hakimin tabi olduğu kurallara tabi olması zorunluluğu gereğince, davalının kendisini başka bir vekille temsil etmesi için iki haftalık kesin süre verilmesine" karar vererek duruşmayı erteledi.

Karadağ, duruşma zaptının bir örneğinin de Ankara Barosu'na gönderilmesine karar verdi.

"HERKES MAHKEME KARARINA UYMALI"

Zübeyde Kamalak, duruşma sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hakimin, "başörtülü olarak duruşmaya giremeyeceğini" söylediğini ifade etti.

Zübeyde Kamalak, şöyle konuştu:

"Hakim, duruşmaya bu şekilde alınmayacağımı tutanağa direk geçirdi ve 'başörtüsü olduğu için duruşmaya almıyorum' dedi. Ve daha da ileri giderek müvekkilime 'kendine yeni bir avukat seçmesi için kesin süre verilmesine' diye karar verdi. Ben de 'duruşmayı ertelemeyin, bir dahaki duruşmaya ben oğlumu göndereyim' dedim. 'Siz çekilin o zaman, çekilmelisiniz, başka türlü olmaz. Ben sizi başörtülü olarak duruşmaya almayacağım' dedi. 'Peki savunmamı almayacak mısınız?' dedim, 'savunmanızı da almıyorum, duruşmayı da yapmıyorum' dedi."

Danıştay 8. Dairesi'nin, Türkiye Barolar Birliği'nin başörtülü avukatların ''başı açık'' görev yapmalarına dair düzenlemesinin yürütmesini durdurduğunu hatırlatan Kamalak, mahkeme kararlarına herkesin uyması gerektiğini söyledi.

Kamalak, "Türkiye'de ağaçların, hayvanların hakkının olduğu yerde elbette ki avukatların da hakkının olması gerekiyor. Bilhassa başımızı örttüğümüz için bize bu şekilde davrananları şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır da kamuda başörtüsüne özgürlük konusunda imza toplayarak ilgililere ilettiklerini belirterek, bundan bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum