1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gençler Suriyeli Kardeşleri İçin Taksim'de Buluşuyor
Gençler Suriyeli Kardeşleri İçin Taksimde Buluşuyor

Gençler Suriyeli Kardeşleri İçin Taksim'de Buluşuyor

Suriye halkının direnişini selamlamak için gençler 3 Mart Cumartesi Günü 13.00’te Taksim tramvay durağında buluşuyor.

01 Mart 2012 Perşembe 00:03A+A-

Haksöz-Haber

Özgür-Der Üniversite Gençliği, Suriye halkının bir yıldır devam eden özgürlük taleplerine Taksim Meydanından ses verecek. Gençler, zalim Esed'in tanklarına ve tüfeklerine, dikta rejimine boyun eğmeyen, büyük bedeller ödeyerek örnek alınması gereken bir direniş sergileyen Suriye halkının mücadelesini Taksim'den selamlayacak.

Gençler, yaptıkları çağrıda “Vahşetin boyutlarının her gün yükseldiği Suriye’de, halkın yanında olmamız İslami vazifemiz, insani ve ahlaki sorumluluğumuzdur.” vurgusu yapıldı. “Yaşanan vahşete tepki vermenin Müslüman olmamızın gereği olduğunu” ifade eden Özgür-Der Üniversite Gençliği, bu sorumluluğu yerine getirmek için 3 Mart Cumartesi günü saat 13.00’te Taksim tramvay durağında buluşacaklarını bildirdi.

İşte eylem çağrısı:

Suriye Halkının Direnişine Sessiz Kalma!

Yanı başımızda bir halk katlediliyor.

Suriye’de vahşetin boyutları her geçen gün yükselmekte. Yaklaşık bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde yaşanmakta olan işkence, zulüm ve katliam politikası devam ediyor.

Katil Baas rejimi katliam zincirine her gün yenilerini eklerken Suriye halkının feryadı uluslararası diplomasi koridorlarında boğulmakta. İçeriksiz kınama mesajları, göstermelik girişimler ve uluslararası siyasi çıkar hesaplarıyla etkisizleştirilen kararlardan öte bir şey yok.

Açıktır ki, bu vahşi saldırılara, bu kitlesel katliamlara, işkence ve baskılara karşı taleplerinden geri adım atmayan bu halk acınmayı değil, örnek alınmayı hak ediyor. 
“Allahu Ekber” feryadıyla katil çetenin tanklarının, bombalarının, tüfeklerinin üzerine yürüyen bu halk hiç tartışmasız kendini özgürleştirmiş bir halktır.

Kendi kaderini eline almış ve tarihe büyük bir özgürlük destanı armağan etmiştir. Tutsaklık zincirlerini büyük bedeller ödeyerek paramparça eden özgür Suriye halkına bir kere daha selam olsun!

Burada karar vermemiz, netleştirmemiz gereken şey zorluk, yokluk, katliamlarla ezilmeye, sindirilmeye çalışılan Suriyeli kardeşlerimize destek verip vermemekten öte, kardeşlik hukukunun, İslami vazifemizin, insani ve ahlaki sorumluluklarımızın yerine getirilip getirilmemesidir.

Biliyoruz ki, Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almak, onların özgürlük ve adalet haykırışlarına ses olmak, maruz kaldıkları bu vahşete tepki vermek Müslüman olmamızın, insan olmamızın gereğidir.

Zulme ve zillete boyun eğmeyenlere bin selam olsun!

Özgür-Der Üniversite Gençliği

asda.jpg

HABERE YORUM KAT