1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’de Şehit Sayısı 47 Oldu
Gazze’de Şehit Sayısı 47 Oldu

Gazze’de Şehit Sayısı 47 Oldu

Siyonist işgal güçlerinin insanlık dışı saldırıları bu gece de devam etti. (VİDEO)

18 Kasım 2012 Pazar 02:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail işgal uçakları akşam saatlerinde Gazze'nin muhtelif bölgelerine saldırılar düzenledi. Saldırılarda üç motosikletle bir sivil aracın da hedef alındığı bildirildi. Bu saldırılarda Ali Hasan bin Said isimli bir genç ile Muhammed el-Uveydat adında 25 yaşında bir genç şehit edildi.

İsrail’in Gazze’ye dönük üç gündür süren saldırılarında 11'i çocuk, 3'ü kadın ve 3'ü de yaşlı olmak üzere 47 Filistinli şehit oldu. 150’si çocuk 450 kişi de yaralandı.

İşte İsrail’in bir saldırısının görüntüsü:

Gazze Direniyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları bugün akşam saatlerinde yeniden Tel’ur-Rebi’ (Tel Aviv’)i füzeyle vurduğunu duyurdu.
 
Bu akşam (17 Kasım Cumartesi) bir askeri bildiri yayınlayan Kassam Tugayları, Tel Aviv’i yeniden Fecr 5 füzesiyle vurduğunu belirtti.

Saldırıyı itiraf eden Siyonist kaynaklar, Tel Aviv’de savaş sirenlerinin çaldığını bildirerek, sirenlerin ardından iki füzenin şehre düştüğünü söyledi.

Bu akşamki füzeleri üstlenen Kassam Tugayları, aynı zamanda bugün El-Mecdel’e Grad tipi 5 füze ve Zakim askeri noktasına da Kassam tipi 6 füze attığını açıkladı.

İşgal ordusunun Gazze’deki cinayetlerine onlarca füzeyle karşılık veren Kassam Tugayları'nın 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarının güneyinde bulunan Batı Nakab’taki Aşkul’a attığı füzelerin üç Siyonist askerin yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Diğer taraftan işgal radyosu verdiği haberde, Bi’ri Seba’ya atılan füzelerden birinin füzesavar sistemi (Demir Kubbe) tarafından şehrin üstünde patlatılması neticesinde füze parçalarının şehrin değişik noktalarına düştüğünü belirterek, düşen füze parçalarının can kaybına neden olmadığını söyledi.

Ebu Zuhri: “İşgalci Kara Harekâtı Kararı Alırsa Buna Fazlasıyla Pişman Olur”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, “İşgal ordusunun Gazze’nin kuzeyinde Salah ailesinin evini hedef alıp 30 masum insanı yaralaması onun sivilleri bilerek hedef aldığının ve bunu planlı yaptığının göstergesidir” dedi.

Hamas sözcüsü Dr. Ebu Zuhri bugün (17 Kasım Cumartesi) yaptığı ve bir nüshası Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan basın açıklamasında, Salah ve diğer Filistinli ailelerin evlerinin işgal ordusunun saldırılarına maruz kalmasının, cinayet ordusunun sivilleri bilerek hedef aldığının işareti olduğunu söyledi.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri devamla, her türlü kırmızı çizgiyi aşan işgal hükümetinin faturasını Siyonistlerin ödeyeceğini belirterek, işgal rejiminin Gazze’ye kara harekâtı başlatma tehditlerinin Hamas hareketini ve Filistin halkını korkutamayacağını, böyle bir karar alması durumunda en büyük pişmanlığı işgal hükümetinin kendisinin duyacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT