1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze direnişi sayesinde Müslüman oldular…
Gazze direnişi sayesinde Müslüman oldular…

Gazze direnişi sayesinde Müslüman oldular…

Gazze’de yaşanan vahşet karşısında ortaya konan direniş ruhu tüm dünyada İslam’a olan ilgiyi artırdı.

01 Aralık 2023 Cuma 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İspanya İslam Toplumu Derneği ve Granada Ulu Cami Vakfı Başkanı Umar del Pozo, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla birlikte halkın Filistin meselesine daha fazla ilgi gösterdiğini ve Müslüman olanların sayısında artış gözlendiğini söyledi.

Avrupa'daki birçok kişinin, Filistinlilerin yaşadıklarını görerek İslam'ı tanıdığını aktaran Del Pozo, sözlerine şöyle devam etti:

"Filistinlilerin tüm saldırılara rağmen halen evlerine geri dönmeye çalıştıklarını, yarın öldürüleceklerini bilseler de o topraklarda yaşama mücadelesi verdiklerini görünce iç sorgulamaları artıyor. 'Burada benim bilmediğim, ruhani bir şey var' diyorlar. Çünkü normal olan, bu kadar güçlü bir ölüm tehdidi altındayken daha iyi yaşayabileceğin bir yere gitmek olmalıdır. Ama kalıp mücadele ediyorsun. Tüm mantığın dışında ruhani bir güç olduğunu görüyorlar. Bu şekilde İslam'ı keşfediyorlar."

Avustralya’da ise yeni Müslüman olan onlarca kişi camide cemaatle bir araya geldi. Gazze’de yaşananlardan sonra İslam’ı araştırmaya başlayan insanlar Gazze halkının asil duruşunun İslam’a alaka göstermelerini sağladığını ifade etti.

ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinin tümünde ailesi Siyonist veya Hıristiyan dahi olsa binlerce insan Gazze halkının direnişi sebebiyle İslam’ı daha fazla araştırıyor. Direniş ve şehitlerle büyüyen İslami bilinçlenme süreci modernlik tarafından oluşturulmuş çarpık algıları yerle bir ediyor. İnsanların İslam’a gösterdikleri ilgi ise direniş iradesi ve örnekliğinin tüm Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum