1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gaziantep’teki Eğitim Gaspı Protesto Edildi
Gaziantep’teki Eğitim Gaspı Protesto Edildi

Gaziantep’teki Eğitim Gaspı Protesto Edildi

Antep Şahinbey Milli Eğitim Müdürlüğü önünde okula alınmayan başörtülü öğrencilerin haklarının gasp edilmesi protesto edildi.

29 Ekim 2011 Cumartesi 12:25A+A-

İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, Şahinbey ilçe milli eğitim müdürlüğü önünde yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla başörtülü oldukları gerekçesiyle yaklaşık bir aydır okullarına alınmayan öğrencilerin eğitim haklarının gasp edilmesini protesto etti.

İnsani Hak ve Özgürlükler Platform sözcüsü İlim-Der başkanı Mustafa Özaslan'ın okuduğu basın açıklamasına tesettür hükmünün net bir şekilde açıklandığı Kur'an-ı Kerim'in Nur süresi 31.ayeti ile başlandı.

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarına inançlarından dolayı örtünerek gitmek isteyen bazı öğrencilerin, okullarından zorla çıkarılarak eğitim ve öğretim haklarının engellendiği noktasında platforma başvurdukları belirtilen açıklamada, platform yetkililerinin ise zorluk çıkaran okul idarecileri ve ildeki milli eğitim yöneticileri ile görüşülerek; eğitimi engellemenin suç olduğunu hatırlattığı kaydedildi.

Eğitim yetkilileri ile yapılan görüşmelerden her hangi bir neticenin alınmadığının altı çizilen açıklamada; okul yöneticilerine "kişiler arasında dil, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din mezhep ve bu sebeple ayrım yaparak eğitim hizmetinin yapılmasını engelleyen kimse hakkında 6 aydan bir yıla kadar hapis cezasının verileceğini hatırlatıldığı belirtilerek, okul yöneticilerinin "üst merciler tarafından bu şekilde okula gelen öğrencilerin okula alınmaması konusunda talimat aldık" dedikleri hatırlatıldı.

ilkogretim-basortulu-ogrenciler_gaziantep.jpg

Polisin Yaklaşımı da Ayrı Bir Hukuksuzluk
Yasal olarak suç işleyen okul idarecilerine müdahale etmesi gereken Polisin de bu olayda hukuksuzca tavır takındığı belirtilen açıklamada; "Polis suç işleyen bir kişiye bir işlem başlatması gerekirken, adeta niyet okuyuculuğu yaparak 'bizler sizin babalarınızı tanıyoruz, sizlerin ne niyetle bunu yaptığınızı biliyoruz' diyerek ilginç bir yaklaşımda bulunmuştur" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada; mağdur ailelerin konuyu Cumhuriyet başsavcılığına iletilerek yargıya taşıdığı dile getirilerek, "Ancak hala öğrencilerin mağduriyetleri bitmemiş, öğrenciler bu soğuk havalarda okul kapılarının önlerinde eğitim haklarının iadesi için beklemektedir" denildi.

Gizli bir el okulları yönetiyor
Açıklamayı okuyan Özaslan, gizli bir elin okulları yönettiği vurgulayarak, "Bu çocukların başörtüleri ile okullara gidip eğitim görmek istemesi bir gerçeğin de deşifre olmasına neden olmuştur. Bu da birilerinin kendilerini kanun ve yasaların üzerinde gördüğü gerçeğidir" ifadelerini kullandı.

ilkogretim-basortulu-ogrenciler.jpg

Kangren haline gelmiş bu sorun çözülsün artık
Kendilerini kanun ve yasaların üzerinde gören bu güçlerin deşifre edilmesini isteyen Özaslan, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Eğitim Bakanı, Gaziantep Valisi, Cumhuriyet Savcısı, il Milli Eğitim Müdürü ve tüm okul yöneticilerine seslenerek, "İslami ve insani bir hak olan başörtüsü ülkemizde kangren halini almış, milyonlarca mağduru olan bu sorunun köklü bir şekilde çözülmesi için tüm gerekenlerin yapılmasını talep ediyoruz. bu sistemin halkın inancı ile artık barışması zorunlu hale gelmiştir. Bu konuda ilerleme kaydedildiğinde bir çok sorunun kendiliğinden çözüleceği görülecektir" dedi.

Yüzlerce kişinin katıldığı kitlesel basın açıklaması yine örtü emrinin açık şekilde geçtiği Kur'an-ı Kerim'in bir başka ayeti olan Ahzap süresi 59. ayetinin okunması ile sona erdi.

(Şefik Mert / İLKHA)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum