1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gaziantep’teki Cinayetin Nedeni Namus Meselesiymiş!
Gaziantep’teki Cinayetin Nedeni Namus Meselesiymiş!

Gaziantep’teki Cinayetin Nedeni Namus Meselesiymiş!

Mülteci düşmanı ırkçıların Suriyelilere saldırı için malzeme yaptığı Gaziantep'teki cinayetin nedeni kira tartışması değil, namus meselesiymiş!

16 Ağustos 2014 Cumartesi 19:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gaziantep’te bir Suriyeli kiracının ev sahibini öldürmesi sonrasında Suriyeli mültecilere dönük alevlenen ırkçı saldırılar çok sayıda Suriyelinin kamplara tahliye edilmesine sebep olmuş ve saldırılar nedeniyle Antep’te bulunan birçok mülteci şehri etmek durumunda kalmıştı.

Yaşanan cinayet hadisesiyle ilgili ayrıntılar yeni yeni ortaya çıkıyor. İddiaya göre Suriyeli kiracı evin kirasını 6 ay peşin ödemesine rağmen ev sahibinin 62 yaşındaki babası Hıdır Çalar, kirayı tekrar istemiş. Kiracı “Ödemeyi yaptık!” itirazı karşısında Hıdır Çalar, “Ya kirayı verirsiniz ya da kızlarınızdan birini!” şeklinde tehdit ve tacizde bulunmuş. Bu şekilde tacizin devam etmesi üzerine eve giren Hıdır Çalar öldürülmüş.

Konuyla ilgili Fukara-Der Başkanı Hasan Süslü şu açıklamayı yaptı:

“Bir hafta önce akşam Gaziantep’te üzücü bir olay olmuştur. Kiracı dediğimiz Suriyeli, ev sahibi ile 6 aylığına anlaşır ve 6 aylık parasını verir. Ev sahibi Almanya’ya gider; ev sahibinin babası tekrar kira ister. Kiracı (Suriyeli) “Kirayı kızına peşin 6 aylık verdim.” der. 55 yaşlarındaki adam “Ben anlamam; ya kirayı verirsin ya da iki kızından birini bana vereceksin!” deyince Suriyeli kiracı itiraz eder. Buna rağmen kapıya dayanan ev sahibinin babasını içeri alan Suriyeli, adamı öldürmüştür; olay bundan ibarettir. Kendilerine vazife çıkaran şehir magandaları olayla ilgisi olmayan Suriyelilere ait 3 ev yaktılar, 10’dan fazla araca da zarar verdiler. İşin aslı budur. Aynı şeye siz maruz kalsaydınız ne yapardınız?”

Olay “Namus Cinayeti”dir!

Öte yandan T24 muhabiri Hikmet Durgun da olayın “namus cinayeti” olduğuna dair bir haber yaptı.

Durgun’un haberine göre 21 yaşındaki Halepli Süleyman Hassun cinayetin ev kirası tartışması yüzünden değil, “namus” gerekçesiyle işlendiğini doğruladı. Hassun, olay hakkında dikkat çekici iddialarda bulundu ve şunları söyledi:

“O saldırı medyaya şu şekilde açıklanmış: Ev sahibi kiracıdan parasını istemiş, o da ev sahibini öldürmüş. Aslında namus gerekçesiyle olmuş bu cinayet. Esas şudur: Ev sahibi, kiracısı olan Suriyeli kadınla ilişkiye girmek istiyormuş. Kiracı kadına “Ya benle ilişkiye girersin ya da ev kirasını 600’e çıkartırım ya da sizi evden kovarım.” Sürekli rahatsız edilen kadın ev sahibini çağırmış. Evde tek başına olan kadın, ev sahibi içeri girince önce boğazından sonra da diğer yerlerinden bıçaklamış. Kadın adamı öldürdükten sonra işte olan kocasını aramış ve eve çağırmış; yaşananları kendisine aktarmış. Kocası namus meselesi ortaya çıkmasın diye kendisinin öldürdüğünü çevreye söylemiş. O adamı kadın öldürdü. Bana bu yaşananları da ev sahibini öldüren kadının Suriyeli komşuları söyledi. Hatta bu komşuları da cinayetten sonra linçe maruz kaldı. Arabaları tahrip edildi.”

HABERE YORUM KAT

9 Yorum