1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Gannuşi Sibsi ile Tartışmalı Bütçe Tasarısını Görüştü
Gannuşi Sibsi ile Tartışmalı Bütçe Tasarısını Görüştü

Gannuşi Sibsi ile Tartışmalı Bütçe Tasarısını Görüştü

İki liderin görüşmesinde, "2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi"ne hazırlık ile 2017 yılı bütçe tasarısı konuları ele alındı.

05 Kasım 2016 Cumartesi 08:41A+A-

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin, Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi'yi kabul ettiği bildirildi.

Nahda Hareketi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, bu sabah Kartaca Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, ülkedeki gelişmelerin gündeme geldiği belirtildi.

İki liderin görüşmesinde, 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi'ne hazırlık ile 2017 bütçe tasarısına dair konuların ele alındığı kaydedilen açıklamada, Maliye Kanunu çerçevesinde tarafların diyalogla çözüm yolu bulmaları gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Gannuşi'nin Sibsi'ye mali kanuna ilişkin sorunların çözümü için Kartaca Anlaşması'nı imzalayan tarafları bir araya getirmesi teklifi yaptığı belirtildi.

Mali sıkıntı yaşayan Tunus'ta hazırlanan 2017 bütçe tasarısı, çeşitli kesimler tarafından büyük eleştirilere maruz kalıyor.

Kamu personeline her yıl öngörülen zammın iptali, sanayi ve ticaret erbabından yüzde 7,5'lik ek vergi talebinin yanında, avukatların geçici vergiye tabi olmaları için düzenlemeler yeni mali kanunda en belirgin tartışma konuları arasında yer alıyor.

Tunus Hükümeti, 14 Ekim'de açıkladığı 2017 bütçe tasarısında, toplam bütçeyi yaklaşık 15 milyar dolar olarak belirlemiş, aynı yıla ilişkin kalkınmayı yüzde 2,5 olarak öngörmüştü.

Söz konusu tartışmalı bütçenin, yıl sonunda parlamentoda tartışmaların ardından onaylanması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT