1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Fransa'da Yeni Câmîlere İhtiyaç Var"
"Fransa'da Yeni Câmîlere İhtiyaç Var"

"Fransa'da Yeni Câmîlere İhtiyaç Var"

Fransa İslâm Konseyi Başkanı Ebubekir, ülkedeki 2 bin 500 civarındaki câmînin ihtiyacı karşılamadığını, câmî sayısının en az 5 bine çıkarılması gerektiğini söyledi.

16 Haziran 2015 Salı 17:22A+A-

Fransa İslâm Konseyi Başkanı Dalil Ebubekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa’daki câmî sayısının 2 bin 500 civarında olduğunu söyledi.

Ülkedeki câmî sayısının ihtiyacı karşılamadığını ifade eden Ebubekir, camilerin iki misli arttırılarak en az 5 bine çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Yeni Câmî İnşaatlarına Ağırlık Verilmeli

Bir televizyon kanalına verdiği mülakattaki ifadelerinin, "kullanılmayan kiliseler câmî olarak kullanılabilir" şeklinde çarpıtılarak yorumlandığını savunan Ebubekir, kullanılmayan kiliselerin câmî haline dönüştürülmesinin daha masraflı ve zor olacağını belirtti. Ebubekir, yeni câmî inşaatlarına ağırlık verilmesini istediklerini söyledi.

Cuma Namazları Sokaklara Taşıyor

Fransa’da yeterli sayıda ve kapasitede cami olmaması yüzünden bazı yerlerde müslümanlar özellikle cuma namazlarını ibadet yerleri dışında sokakta kılmak zorunda kalıyor.

Fransa’da çoğu Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa’da en çok Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada bulunuyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT