1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Fransa'da Sağlık Bakanı'nın evine korona baskını
Fransa'da Sağlık Bakanı'nın evine korona baskını

Fransa'da Sağlık Bakanı'nın evine korona baskını

Fransa'da koronavirüs salgınını kötü yönettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Sağlık Bakanı Olivier Veran, eski Başbakan Edouard Philippe ve eski Sağlık Bakanı Agnes Buzyn'in evlerine polis baskın düzenledi.

15 Ekim 2020 Perşembe 16:08A+A-

Fransa'da polis, Sağlık Bakanı Olivier Veran, eski Başbakan Edouard Philippe ve eski Sağlık Bakanı Agnes Buzyn'in evlerine baskın yaptı.

Sağlık Bakanlığından paylaşılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını kötü yönettiği gerekçesiyle Fransa Adalet Divanı tarafından 7 Temmuz'da açılan soruşturma çerçevesinde Veran, eski Başbakan ve Le Havre Belediye Başkanı Philippe, şubatta Sağlık Bakanı görevinden istifa eden Buzyn, eski Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye ve Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon'un evlerinde polis tarafından arama yaptı. Veran ve Salomon'un ofislerine de baskın yapıldığı bildirildi.

Tedbirlere uyum kontrolü yapıldı

Le Monde gazetesinin haberinde ise baskın esnasında bu siyasetçilerin Kovid-19'a karşı alınması gereken tedbirleri alıp almadığının kontrol edildiği belirtildi.

Veran, Philippe ve Buzyn hakkında salgın başladığında suç duyurusunda bulunmuş ve mahkeme hükümete soruşturma açmıştı. Mahkeme, hükümete yöneltilen 90 suçlamadan sadece 9'unu işleme almayı kabul etmişti.

Mevcut Başbakan Jean Castex hakkında da Kovid-19 salgını sürecini kötü idare ettiği gerekçesiyle geçen ay suç duyurusunda bulunulmuştu.

Fransa'da hükümet üyelerini yalnızca Fransa Adalet Divanı yargılayabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT