1. HABERLER

  2. HABER

  3. Firari Sanık Dink Davasını Kilitledi
Firari Sanık Dink Davasını Kilitledi

Firari Sanık Dink Davasını Kilitledi

Yeniden görülen Hrant Dink cinayeti davası ilerleyemiyor. Sanıklardan Ahmet İskender yakalanamadığı ve Yargıtay bozma ilamına karşı görüşü sorulamadığı için dava dört ay sonraya ertelendi.

17 Temmuz 2014 Perşembe 12:35A+A-

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ikinci kez görülen duruşmaya katılan sanık olmadı. Duruşmaya Dink ailesinin avukatları ile sanıklar Yasin ve Osman Hayal’in avukatı katıldı.

Ahmet İskender yakalanamadı

Duruşmada Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören, hakkında yakalama kararı olan sanıklardan Ahmet İskender’in halen yakalanamadığını belirtti. Mahkeme Başkanı, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün, “Ahmet İskender’in 2012’ye kadar ailesiyle Trabzon’da yaşadığını ancak daha sonra İstanbul’a taşındığını bildirdiğini” de ifade etti.

Dönemin İl Jandarma Komutanı Ali Öz’ün yargılandığı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, iki dosyanın birleştirilmesinin talep edildiği ancak mahkemenin birleştirmeye ‘muvafakat’ vermediğini bildirdiği de tutanağa geçirildi.

Sanık yakalanamadı diye bir yıldır karar verilemedi

Dink ailesinin avukatlarından Bahri Belen, “Sanık Ahmet İskender’in yakalanamaması nedeniyle dosyada 1 yıldır karar verilememektedir. Yargılamanın geldiği aşama dikkate alınarak Ahmet İskender yönünden dosyanın ayrılmasını ve diğer sanıklar yönünden Yargıtay bozma ilamında belirtilen şekilde karar verilebilir. Bu şekilde karar verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Sanığın dosyasının ayrılması talebi reddedildi

Duruşma savcısı Ahmet İskender ile dosyanın ayrılması yönündeki talebin bu aşamada reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme de, “Yargılamanın geldiği aşama itibariyle, sanık Ahmet İskender hakkında bu aşamada ayrılma kararı verilmesine yer olmadığını, gelecek celse de yakalanamaması halinde avukatların taleplerinin kabulüne” karar verdi.

Sanık Ahmet İskender hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme, yakalama emrinin akıbetinin titizlikle soruşturulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca “Ahmet İskender’in UYAP’ta görünen adresine Yargıtay bozma ilamı eklenerek ‘tebliğe rağmen duruşmaya gelmemesi halinde, yargılamanın yokluğunda yapılarak, yokluğunda karar verileceği’ yazısının gönderilmesini de karara bağladı.

Duruşma 30 Ekim’e ertelendi.

Aljazeera

HABERE YORUM KAT