1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Finlandiya’da Göçmenin Sınır Dışı Edilmesine Uçakta Protesto
Finlandiya’da Göçmenin Sınır Dışı Edilmesine Uçakta Protesto

Finlandiya’da Göçmenin Sınır Dışı Edilmesine Uçakta Protesto

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de bir göçmenin sınır dışı edilmesi aktivist Aino Pennanen tarafından protesto edildi.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 10:41A+A-

Finlandiya devlet televizyonu YLE’nin haberine göre, dün Vantaa Havalimanı’ndan Helsinki-Berlin seferini yapan ve sınır dışı edilecek bir göçmeni taşıyan Finnair Havayolları’na ait uçak, aktivist ve Yeşiller Partisi Görevlisi Aino Pennanen'in protestosu nedeniyle gecikmeli kalktı.

AA’nın aktardığına göre Facebook hesabı üzerinden canlı yayın yapan Pennanen, “göçmenin zorla götürüldüğünü” belirterek sınır dışı kararının durdurulması için çağrıda bulundu.

Pennanen, eylemini önceden planlamadığını ve sınır dışı kararını şans eseri öğrendiğini ve göçmenin hangi ülkeye götürüldüğünü bilmediğini kaydetti.

Finnair Havayolu İletişim Sözcüsü Mari Kanerva, olayı doğrularken, aktivistin polis eşliğinde uçaktan indirildiğini ve uçağın 10 dakikalık bir rötardan sonra göçmen ile birlikte yoluna devam ettiğini ifade etti.

YLE’nin haberinde, Finli aktivist Pennanen’in geçen hafta Göteborg-İstanbul uçağından Afganistanlı göçmenin indirilmesini sağlayan İsveçli aktivist Elin Ersson’un eylemine benzer bir protesto gerçekleştirdiği belirtildi.

Uçaktaki Finli yolcuların Pennanen’e destek olmaması nedeniyle eylemin başarısızlıkla sonuçlandığı vurgulandı.

Öte yandan geçen haftaki olayda, İsveçli aktivist Elin Ersson’un eylemine uçakta bulunan Türkiyeli yolcular destek vermiş, bu destek sonrası Ersson, gözyaşları içinde Türkiyeli yolculara teşekkür etmişti.

HABERE YORUM KAT