1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli öğrenciler, İsrail müfredatını protesto ediyor
Filistinli öğrenciler, İsrail müfredatını protesto ediyor

Filistinli öğrenciler, İsrail müfredatını protesto ediyor

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan okullara giden Filistinli öğrenciler, Eğitim Bakanlığı tarafından okullarına İsrail müfredatının zorla dahil edilmiş olmasını protesto ediyor.

20 Eylül 2022 Salı 21:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Okullarında eylemlerde bulunan öğrenciler derslere girmeyerek müfredatın değiştirilmesini ve İsrail işgal rejiminin bu şekilde meşrulaştırılmasının önüne geçilmesini istiyor.

Ebeveynler Komitesi Birliği tarafından alınan karar uyarınca Pazar günü ortak bir basın açıklaması yapan öğrenci ve veliler okul önlerinde bir araya gelerek İsrail’in dayattığı eğitim müfredatına karşı olduklarını beyan etti.

Filistinli protestocular, uluslararası kuruluşların devreye girerek İsrail’in bu tarz eylem ve kararlarına son verilmesi çağrısında bulundu.

Ebeveynler Komitesi Birliği başkanı Ziyad Al Şemali, El Cezire'ye yaptığı açıklamada İsrail'in çabaları başarılı olursa, "Kudüs'teki öğrencilerimizin yüzde 90'ının eğitimi üzerinde kontrol sahibi olacağı bir ortam oluşacak” dedi.

Şemali’nin belirttiğine göre, anaokulundan 12. sınıfa kadar yaklaşık 115.000 öğrenci Kudüs'te bulunan 280'den fazla Filistin okuluna gidiyor.

Tartışmalar, işgalci devletin Filistin ders kitaplarında yazan Kudüs, İsrail ve Filistin hakkındaki bilgilerin yanlış olduğunu iddia etmesi ve değiştirilmesi gerektiği yönünde yaptığı açıklamaların ardından şiddetini arttırarak devam ediyor.

HABERE YORUM KAT